ÚLTIMA HORA

Augmenten els contagis de coronavirus a Espanya

Salvador Sobral, operat amb èxit d'un trasplantament de cor

El cantant ha estat operat després de més d'un any en llista d'espera
Salvador Sobral en una de sus actuaciones.
Salvador Sobral en una de les seves actuacions | CatalunyaDiari.com

 

Arriben bones notícies sobre l'estat de salut de Salvador Sobral, guanyador del Festival d'Eurovisió 2017. Després d'any i mig en llista d'espera, el cantant ha rebut aquest divendres, 8 de desembre, el trasplantament de cor que necessitava per seguir amb vida, segons informa el mitjà portuguès 'Correio de Manha'.

 

«El passat divendres el cantant va ser sotmès a una cirurgia a l'Hospital Santa Cruz, a Lisboa. De moment, es troba recuperant-se sota vigilància intensiva després d'una operació, que va ser tot un èxit», explica el mitjà en qüestió. Així mateix, el propi 'Correio de Manha' explica que aquesta mateixa tarda l'agència de representació del cantant emetrà un comunicat informant de la seva evolució.

 

 

Dos mesos ingressat a l'hospital en una situació límit

Sobral va ingressar a l'Hospital de Santa Cruz, a la localitat portuguesa de Carnaxide, el passat mes de setembre. El seu extens llistat de concerts durant el període estiuenc li va provocar una sobresaturació cardíaca, fins al punt que els doctors el van incorporar al sistema d'assistència ventricular. Segons explica el mitjà esmentat, aquest sistema es basa en la instal·lació d'una espécie de cor artificial que exerceix les funcions de batec del cor natural.

 

L'aparell, situat fora de l'òrgan en qüestió, té la funció d'assegurar una circulació sanguínia normal. «Va ser la solució que van trobar els metges de Salvador Sobral, atès que encara no ha aparegut un cor compatible», apuntaven, ja que la situació del cantant portuguès era molt greu i fins i tot s'havia arribat a patir per la seva vida.

 

Salvador Sobral tras recibir el primer premio del Festival de Eurovisión 2017.
Salvador Sobral després de rebre el premi del Festival de Eurovisión 2017 | Cedida

 

Bones notícies per aixecar els ànims

El trasplantament de cor ha estat el millor que li ha passat a Sobral en les últimes setmanes, tot i que no ha estat l'única bona notícia que ha rebut. Primer, la seva germana va anunciar que està esperant al seu segon fill i, posteriorment, va rebre premi internacional EBBA en la categoria 'd'Artista emergent’. Dos motius per seguir endavant en la seva lluita.Comentaris

envia el comentari