Plató de Sálvame amb els col·laboradors

Sálvame es queda en xoc: «Estic desesperada, no puc seguir així»

Marisol Galdón demana ajuda a 'Sálvame' i lamenta la dificultat per trobar feina a partir dels 50

'Sálvame' ha tancat el seu programa d'aquest dilluns, 27 de setembre, amb un testimoni que posa els pèls de punta. La coneguda periodista Marisol Galdón ha vingut a Telecinco per posar de manifest davant el públic la difícil situació en què es troba. I és que Galdón ha posat sobre la taula el problema que tenen moltes dones per trobar feina a partir d'una certa edat. Segons explica, comença des que se sobrepassa la frontera dels 50 anys.

La veterana periodista, una cara coneguda en els programes de Telecinco en les últimes dècades, ha hagut de pujar un vídeo a les seves xarxes per buscar feina. «Vaig dir que no dues vegades a 'Gran Hermano', ara me n'hi aniria de cap», ha deixat anar Galdón a Jorge Javier. El mateix presentador de 'Sálvame' ha remat a favor de la periodista i ha donat el vistiplau perquè fitxi pel programa. «Tot és parlar-ho», ha respost ella.

«Vaig vendre la casa el 2014 i vaig malvendre el piset dels meus pares»

«Estic al límit i em vaig haver de donar de baixa de la Seguretat Social, tinc 59 anys, no puc seguir així», ha continuat explicant. I és que, a més, a partir de la crisi econòmica de 2008 els sous a la televisió han baixat de forma notable. A més, les cadenes van deixar de pagar les habituals dietes de temps passats. «Estic amoïnada i desesperada. I vaig dir: o faig això o m'enfonso en la misèria», ha confessat Marisol Galdón.

En aquest sentit, Galdón v haver de vendre casa seva el 2014, i també «malvendre» el piset dels seus pares, però «el pitjor», assegura, «ha estat demanar diners prestats». «Tu saps el dur què és això? Ho passava molt malament», ha afirmat, al temps que reivindicava el paper de les «dones madures». «Existim i volem treballar sense discriminació d'edat», ha sentenciat. «A partir dels 50 et vas invisibilitzant i no sé sap per què, però ja no interesses».

El vídeo viral de Marisol Galdón sobre la dificultat de trobar feina als 50

«Per què és tan difícil trobar feina per a dones majors de 50 anys» és la qüestió que es pregunta cada dia Marisol Galdón, que recorda que malgrat que aquest fet no afecta només a les dones, és més greu la seva situació actual. L'escriptora ha publicat un vídeo per trobar feina per tots els mitjans possibles. Galdón treu pit i confessa que ella ha fet «de tot» en el món televisiu.

Per això, lamenta que tants anys de carrera en aquest sector no valguin per a res. Marisol es troba en un moment personal i professional dur, i espera fer el que feia abans. «Sóc molt més sàvia i sé més de tot».

«Se fer d'actriu i sóc una excel·lent mestra de cerimònies"

Marisol Galdón té un currículum de quaranta anys. «Parlo quatre idiomes, sóc culta, divertida, m'encanta escriure, tinc un bloc, tinc un podcast. El meu camp natural és la cultura, tinc amplis coneixements en música, cinema, literatura»., explicava al vídeo. «Se fer d'actriu i sóc una excel·lent mestra de cerimònies, m'encanta posar la meva energia al servei de les causes», explica en una crida a cor obert per veure si algú li dóna a la fi una oportunitat laboral.

La passada setmana, Galdón era preguntada per Cristina Pardo a 'Más Vale Tarde' si coneix més casos com el que pateix ella. «Aprofita estimada, perquè quan comences a complir 45 anys comences a notar que escasseja la feina i ja no flueix com abans», li va dir la convidada.