IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

🚑 Espanya supera el milió de contagis de Covid-19 amb la pandèmia encara descontrolada

Sanitat retira el formatge Reblochon del mercat després de l'aparició de set casos d'E.coli

Espanya, Andorra, Alemanya, Dinamarca, República Txeca, Portugal, Països Baixos i el Canadà compten amb lots del producte als seus establiments

Imagen de archivo de queso Reblochon
Imatge d'arxiu del formatge francès Reblochon, retirat recentment del mercat  | CatalunyaDiari.cat

El ministeri de Sanitat ha ordenat retirar tots els productes de formatge Reblochon a causa de l'aparició de set casos d'intoxicació alimentària en nens per E.coli. El sistema d'alerta ràpida per a aliments i pinsos (RASFF) ha informat de l'existència d'aquests casos i, per això, s'ha optat per retirar la totalitat del producte dels supermercats espanyols.

A conseqüència de l'advertència, doncs, el Grup Carrefour està retirant —per precaució— tots els productes relacionats amb el lot esmentat. I és que aquest havia estat distribuït en diferents supermercats de la multinacional francesa de tot Espanya, a més a més de Ceuta i Andorra.

Carrefour
Carrefour, la firma francesa 'tacada' per la retirada del formatge esmentat | CatalunyaDiari.com

 

 

Espanya retira del mercat el formatge Reblochon

La mateixa empresa Aecosan ha informat de la situació —explicant, també, que cap de les malalties detectades s'ha produït a Espanya— i s'han vist obligats a prendre mesures prèvies per evitar els efectes que podria acabar tenint la ingesta del producte esmentat.

El formatge Reblochon, produït íntegrament a França, no pot ser comercialitzat des del dijous, 17 de maig. Els productes retirats del mercat, així mateix, són els lots que comencin per 8CR, amb codi d'autorització sanitària FR 74096050.

El fabricant, finalment, és Fromageries Chabert Mallieres. 710 Rte Du Valde Fier. Vallieres 74150. França A.                       

On es pot comprar el formatge Reblochon?

Imagen de archivo
Imatge d'arxiu d'un investigador | CatalunyaDiari.cat

 

Alemanya, Dinamarca, República Txeca, Portugal i Països Baixos, han estat els països afectats a part d'Espanya i Andorra. D'altra banda, el ministeri espanyol també ha tret a la llum que el producte s'hauria pogut saltar de continent i acabar al Canadà. On, de fet, diversos supermercats comptarien amb lots de Reblochon.

A Espanya, finalment, el producte làctic ha estat distribuït a totes les comunitats autònomes espanyoles. L'alerta també ha acabat arribant a Andorra i molts dels centres que comptaven amb el formatge ja han optat per retirar-lo de les seves estanteries.  


Comentaris

envia el comentari