IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Sanitat retira del mercat un líquid de neteja per lents de contacte

El producte «EasySept Hydro Plus» no ha rebut cap reclamació però les proves d'ús del mateix han mostrat substàncies que podrien ser nocives

El producte retirat. | Cedida

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris —AEMPS—, que depèn del Ministeri de Sanitat, ha anunciat la retirada del mercat de la solució de neteja i desinfecció de lents de contacte «EasySept Hydro Plus» de Bausch & Lomb, qui ha notificat la retirada voluntària després d'observar que el producte pot provocar conseqüències nocives per a la salut dels ulls.

«EasySept Hydro Plus», amb codi de formulació BL-3100-EZS05, és una solució per a lents de contacte que inclou un porta-lents específic i un disc neutralitzador. D'acord a la informació facilitada per l'empresa, proves internes que simulen l'ús del producte van mostrar que, després dels 35 usos recomanats del porta-lents, existien ocasions en les quals es detectava peròxid residual en els estoigs per sobre de les especificacions.

La AEMPS assenyala que «si el peròxid residual està per sobre de les especificacions, l'usuari del producte podria experimentar símptomes temporals en els ulls com cremor o coïssor, irritació, ull vermell i, en circumstàncies excepcionals, altres conseqüències més serioses per a la salut».

Tot i que l'empresa no ha rebut reclamacions o incidents relacionats amb aquest problema, ha enviat una nota informativa per informar del problema detectat i de la retirada als distribuïdors i als centres i establiments que disposen del producte afectat. L'agència recorda als pacients que si disposen d'alguna unitat d'aquest producte, deixin d'utilitzar el líquid i el llencin a les escombraries.


Comentaris

envia el comentari