IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Sanitat retira diversos lots d'aspirina en mal estat

El mal condicionament dels medicaments podria haver foradat els envasos que els contenen

Retirats diversos lots d'aspirina en mal estat | Cedida

L'associació de consumidors FACUA ha informat sobre l'ordre de retirada de diversos lots d'aspirines efervescents de 400 mg, en la seva presentació de deu i vint comprimits, d'aspirines granulat de 500 mg en la seva presentació de deu i vint sobres i d'Actron compost de comprimits efervescents de 267 mg en la seva presentació de deu comprimits. En els tres casos, els lots s'han retirat a causa del mal condicionament primari d'aquests medicaments, que podrien haver foradat els envasos que els contenen. Els tres medicaments són fabricats i distribuïts pels laboratoris Bayer.

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha classificat l'alerta de les aspirines de 400 mg i l'Actron compost com de classe 3, és a dir, de risc poc elevat per la salut dels usuaris. En canvi, en el cas dels lots afectats d'aspirina 500 mg granulat l'Aemps ha classificat l'alerta com de classe 2, és a dir, de risc mig per la salut dels usuaris. En tots els casos, l'agència ha ordenat la retirada del mercat de totes les unitats distribuïdes dels lots afectats i la seva devolució al laboratori pels mètodes habituals.

FACUA recorda els usuaris que estiguin utilitzant els medicaments afectats que revisin el número de lot per comprovar si està inclòs en l'alerta de l'Aemps. En cas que que així sigui, s'ha d'anar a la farmàcia on es va adquirir per canviar-ho per un altre d'un lot no afectat. També es pot contactar directament amb l'empresa comercialitzadora per gestionar el canvi.


Comentaris

envia el comentari