IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

🚑 La pandèmia segueix fora de control a Espanya amb 13.873 nous contagis

Sanitat vol que els jubilats amb més renda paguin més per les medicines

També estaria contemplant la possibilitat que els aturats de llarga durada estiguin exempts del copagament farmacèutic

Imatge de Dolors Montserrat, ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat | EFE

Dolors Montserrat, ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, ha explicat que vol «ajustar» el copagament farmacèutic perquè els jubilats que tinguin un nivell de renda superior als 18.000 euros paguin més per les medicines. Segons ha explicat a Ràdio 4, el Govern també estaria contemplant la possibilitat que els aturats de llarga durada estiguin exempts de pagament d'una part dels medicaments com ocorre fins avui.

Dolors Montserrat ha explicat que aposta per mantenir el copagament farmacèutic, que consisteix en un pagament de vuit euros al mes, per a tots els pensionistes que cobrin entre 0 i 18.000 euros, mentre que pretén augmentar aquesta quantitat per als pensionistes que cobrin quantitats superiors als 18.000 euros. Així i tot, no ha especificat el pagament exacte que haurien de fer o a partir de quina renda exacta, però ha apuntat que «qui més té hauria de pagar més».

A Espanya, la pensió mitjana dels jubilats aconsegueix els 910 euros al mes, una mica menys de 13.000 euros anuals. Encara que el sistema sanitari espanyol és universal i gratuït, el copagament farmacèutic fa que es pagui entre un 10% i un 60% del preu dels medicaments, sent el 60% la quantitat que paguen aquells que superen els 100.000 euros de renda anual.

Des de l'entrada en vigor del Reial Decret 16/2012, les medicines no són completament gratuïtes per als jubilats. La normativa va establir la necessitat d'abonar el 10% del preu dels fàrmacs, amb un topall de 8,26 euros mensuals per als pensionistes amb una renda per sota dels 18.000 euros anuals i de 18,59 euros al mes per als jubilats amb rendes compreses entre els 18.000 i els 100.000 euros a l'any. A partir d'aquesta quantitat, el copagament és de 62 euros anuals.


Comentaris

envia el comentari