IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Sant Andreu de la Barca combatrà les plagues d'insectes amb colònies de ratpenats

La mesura pretén protegir el medi ambient de l'ús indiscriminat de pesticides

Sant Andreu de la Barca combatrà les plagues d'insectes amb colònies de ratpenats. | cedida

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, al Baix Llobregat, vol combatre les plagues que poden afectar el camp o la ciutat d'una manera natural, motiu pel qual s'ajudarà de ratpenats per controlar la proliferació d'insectes, especialment durant l'estiu. El consistori col·locarà quatre caixes niu als horts urbans de la ciutat per afavorir la presència de ratpenats, una espècie que, donada la seva capacitat de menjar insectes, resulta fonamental per mantenir un equilibri natural, sobretot en aquells llocs on l'activitat que s'hi desenvolupa pot afavorir la presència de mosquits.

La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, Eva Prim, ha destacat que «la mesura vol contribuir a combatre les plagues de manera natural i evitar l'ús de pesticides». D'aquesta manera, s'aconsegueix el control de mosquits i es garanteix la conservació de la biodiversitat urbana. Les caixes niu es col·locaran als arbres i, amb una orientació correcta, hi podran encabir diversos ratpenats, probablement del gènere Pipistrellus.

Els ratpenats hibernen i ho fan normalment en coves o cavitats profundes que els garanteixen una temperatura constant durant l'hivern i cert grau d'humitat. Aquests refugis d'hibernada habitualment estan fora del teixit urbà i, per tant, és la millor època per dur a terme la instal·lació d'aquestes estructures. Un cop els ratpenats es desperten del període d'hibernació, en el seu retorn a la ciutat disposaran d'un substrat de nidificació ja instal·lat que els ofereix possibilitats de formar colònies de cria.


Comentaris

envia el comentari