IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Sant Cugat del Vallès haurà de retirar de nou l'estelada de la plaça d'Octavià

El Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Barcelona també condemna l'Ajuntament a abonar una multa de 300 euros

Imatge de l'estelada a la plaça d'Octavià de Sant Cugar del Vallès | Cugat.cat

 

  El Jutjat Contenciós-Administratiu de Barcelona dóna deu dies a l'Ajuntament de Sant Cugat perquè retiri l'estelada de la plaça d'Octavià, segons avança El Mundo. És un episodi més de la batalla judicial al voltant de la bandera independentista, en la qual la justícia ja va obligar a retirar l'estelada de la plaça Lluís Millet a instàncies d'una denúncia de Societat Civil Catalana.

La resposta del govern de Sant Cugat va ser llavors acatar la sentència i retirar la bandera de la plaça de l'estació. Però, al cap d'unes hores, va penjar-la a la plaça del Monestir, ja que entenien que la sentència només dictava que la bandera no podia estar a Lluís Millet. Societat Civil va presentar un nou recurs per aquest fet i ara la justícia ha donat la raó a l'entitat unionista en primera instància. Segons El Mundo, la magistrada recorda que els fonaments de la sentència «són clars en què l'estelada no pot col·locar-se en cap espai públic».

Així, el jutjat dóna deu dies al consistori perquè retiri l'estelada, amb l'avís que no podrà ser reubicada en cap altre lloc públic. A més, imposa 300 euros de multa a l'Ajuntament. No obstant això, l'Ajuntament encara pot recórrer la decisió, tot i que segons el rotatiu espanyol, Societat Civil podria demanar l'execució immediata de la sentència. 


Comentaris

envia el comentari