Sant Joan de Déu crea una consulta per tractar nens amb malaltia minoritària no diagnosticada

L'Hospital de Sant Joan de Déu d'Esplugues de Llobregat ha creat una consulta per atendre i tractar els infants que pateixen aquest tipus d'afeccions, amb la finalitat de millorar la seva qualitat i la seva esperança de vida

Sant Joan de Déu crea una consulta per tractar nens amb malaltia minoritària no diagnosticada. | Europa Press

L'Hospital de Sant Joan de Déu d'Esplugues de Llobregat ha creat una consulta per atendre i tractar els nens que pateixen una malaltia minoritària desconeguda o no diagnosticada, amb la finalitat de millorar la seva qualitat i la seva esperança de vida. Els professionals del centre que atenen aquesta unitat tracten els símptomes que presenten els pacients i, paral·lelament, els inclouen en un registre de malalties minoritàries que és pioner a Catalunya, per comparar-los amb altres casos des del punt de vista clínic i poder diagnosticar-los com més aviat possible, ha informat l'hospital en un comunicat.

Segons els experts, actualment es coneixen més de 7.000 malalties minoritàries, però n'hi ha encara moltes més per descobrir. A més, l'existència d'un bon nombre de malalties amb molt pocs casos a tot el món dificulta el seu diagnòstic, perquè són desconegudes per a molts professionals de la salut, la qual cosa provoca que els nens afectats hagin d'esperar anys i sotmetre's a diverses proves i visites fins que obtenen un diagnòstic definitiu. El registre de malalties minoritàries de Sant Joan de Déu inclou un codi per a cada nen amb diagnòstic confirmat del registre i també s'hi anoten els casos amb sospita de malalties minoritàries que estan en procés de diagnòstic.


Comentaris

envia el comentari