Primer pla de Santiago Segura.

Santiago Segura podria perdre-ho tot després de trobar uns papers secrets

L'actor espanyol té clar quin va ser el seu paper en tot aquest assumpte

Santiago Segura està passant per un moment delicat. L'actor de cinema i televisió s'ha vist relacionat amb els assumptes tèrbols de José Luis Moreno. Les últimes informacions apunten que tots dos van col·laborar suposadament en alguna ocasió i en van sortir beneficiats econòmicament.

L'actuació de Santiago Segura és a l'ull de l'huracà

Els agents policials van trobar mig centenar de llibretes, carpetes i arxivadors al xalet del ventríloc a Boadilla del Monte. Aquests documents són la prova que hauria gestionat empreses fantasma, entre altres coses.

L'anàlisi de les agendes que el productor de televisió guardava en aquest habitatge quan el van detenir aporta dades que tampoc no deixen en molt bon lloc Santiago Segura.

Santiago Segura
Santiago Segura s'ha vist vinculat a l'«Operació Titella». | GTRES 

Segons 'Europa Press', José Luis Moreno va recórrer a l'actor com a «garantia» per signar un contracte amb Televisión Espanyola. Un contracte de més de 6 milions d'euros.

Sembla que el productor i Antonio Aguilera, el número dos de l'operació, van fer servir la societat Integral Mundox Producciones per signar un acord amb l'ens públic. Fet que va ser possible gràcies a la «col·laboració» de Santiago Segura.

Tot apunta que Moreno va recórrer a Segura perquè «no podia signar contractes amb TVE pels deutes que tenia amb Hisenda».

D'aquesta manera, «sota el pretext de l'enregistrament de la nova sèrie que estava produint, pretenia signar un contracte amb un import de 8 milions d'euros».

José Luis Moreno
José Luis Moreno està sent investigat per estafa, entre altres assumptes. | GTRES 

Com que era una «societat petita i sense avals, va contactar amb Santiago Segura, que serviria de garantia, davant de l'ens públic», afegeixen els informe policials.

Tot i això, la societat ja esmentada mancava «d'activitat real i va ser constituïda expressament» per tancar la «suposada producció» de la sèrie que «mai es va dur a terme».

Per aquest motiu, tots els ingressos que aquesta societat obtenia provenien de fonts de finançament fraudulenta, segons els investigadors del cas. Quan es va destapar la trama, casualment la societat va deixar d'operar.

D'acord amb les diferents línies de recerca i els documents intervinguts, Segura va fer servir la societat Amiguetes Entertainment SL per tancar un contracte suculent el 2017. Ho va fer en col·laboració amb Integral Mundox Producciones i ascendiria a un import total de 6.299.106,47 d'euros.

Segura es desvincula de les acusacions

Segons 'El Confidencial', Santiago Segura rebria 500.000 euros per la seva tasca en tot aquest entramat fraudulent.

Segura va explicar al seu moment que les informacions que el relacionaven amb el ventríloc eren «falses».

Santiago Segura, somrient.
L'actor espanyol està tranquil malgrat la situació. | Europa Press 

L'estiu passat, enmig de la promoció de la seva pel·lícula 'A todo tren', Santiago Segura va parlar alt i clar sobre l'assumpte. L'actor va afirmar que «si fos veritat, seria un problema important i, com que és mentida, només és una putada».

«És un disgust força important, però tranquil no, estic tranquil·líssim. Estan rascant per veure d'on treuen alguna cosa i, per descomptat, per aquí no. És una notícia falsa», va afegir visiblement molest.

El ventríloc segueix en llibertat després de pagar una milionada d'euros

Les investigacions segueixen el curs. Tot i això, la documentació que té l'Audiència Nacional avala el paper de Moreno a la xarxa de societats fraudulentes. Les seves activitats han valgut una acusació per estafa, blanqueig, associació il·lícita, falsificació de documents, insolvència punible i delictes contra la Hisenda Pública.

Actualment, el productor està en llibertat sota fiança de tres milions d'euros. Una xifra no apta per a totes les butxaques, però que a ell no va suposar pràcticament cap problema aconseguir.

De moment, caldrà esperar encara perquè la justícia dicti sentència i aclareixi els llums i les ombres d'aquesta operació, que també ha esquitxat Santiago Segura.