IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El calendari de festes laborals de l'any 2018 ja és oficial

A Catalunya hi haurà un total de tretze dies festius

S'aprova el calendari de festius per al 2018 | Cedida.

Aquest dimecres el Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat el calendari laboral del 2018. Així, ja són oficials els dies festius que tindrem l'any vinent, i aquesta vegada hi ha més possibilitats de fer pont entre dies festius. La majoria dels dies festius cauen entre dimarts i dijous, i dos cauen en dissabte. El calendari és acordat pel govern espanyol i els agents socials —patronals i sindicats—, i a Catalunya hi haurà un total de tretze dies festius. 

En aquest calendari, es contemplen com a festes laborals a tot el país: 1 de gener, Cap d’Any (dilluns); 6 de gener, Reis (dissabte); 30 de març, divendres Sant; 2 d’abril, dilluns de Pasqua Florida; 1 de maig, Festa del Treball (dimarts); 15 d’agost, l’Assumpció (dimecres); 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya (dimarts); 12 d’octubre, Festa Nacional d’Espanya (divendres); 1 de novembre, Tots Sants (dijous); 6 de desembre, dia de la Constitució (dijous); 8 de desembre, la Immaculada (dissabte); 25 de desembre, Nadal (dimarts), i 26 de desembre, Sant Esteve (dimecres). A més, els ajuntaments hauran de proposar dues festes locals que seran retribuïdes i no recuperables. Sant Joan no apareix al calendari perquè cau en diumenge, i Sant Jordi, que no és festiu, cau en dilluns. 

Tres dels festius cauen en dimarts, dos en dimecres, i un dijous, però encara no s’ha pogut tirar endavant la proposta de les organitzacions empresarials de traslladar els festius d'entre setmana a dilluns o divendres per la falta d’acord amb les organitzacions sindicals.


Comentaris

envia el comentari