IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Seat canviarà la seu social en cas d'inseguretat jurídica a Catalunya

El president de Seat ha decidit enviar una carta als seus treballadors «davant el creixent clima d'inestabilitat»

La planta de Seat en Martorell
La planta de Seat a Martorell | Seat

El president de Seat, Luca de Meo, ha enviat aquest dimarts una carta als treballadors de l'automobilística per transmetre un «missatge de serenitat» davant la situació política a Catalunya, en la qual afirma que la decisió de traslladar la seu social es produiria en cas d'inseguretat jurídica. «Per a la companyia, un canvi de seu social estaria motivat per la recerca de protecció jurídica i tindria sentit en el moment en el qual entenguem que aquesta ja no hi és en el territori en el qual estem situats», afirma De Meo a la carta.

 

«L'estabilitat política, la seguretat jurídica i la permanència a la Unió Europea són imprescindibles per assegurar la sostenibilitat econòmica i laboral de la nostra companyia i les seves filials, i per a mantenir la confiança dels nostres clients i accionistes», argumenta. El president de Seat, filial del Grup Volkswagen, explica que ha decidit enviar una carta a la seva plantilla «davant el creixent clima d'inestabilitat i incertesa de les últimes setmanes per la situació a Catalunya», i assegura que la seva prioritat és protegir els interessos de tots els treballadors de la companyia i les seves famílies, així com dels inversors, proveïdors i clients.

«Aquesta és la meva responsabilitat i us vull demanar que cadascú de vosaltres us concentreu en el vostre treball de la mateixa forma que heu fet fins ara per seguir construint el futur de Seat», afegeix. Destaca que l'empresa és el principal fabricant espanyol d'automòbils i té tots els seus centres productius situats a Catalunya, i afegeix: «Som una empresa industrial els actius fixos de la qual estan vinculats al territori», per la qual cosa un canvi de seu social estaria motivat per la recerca de protecció jurídica en el cas que s'entengui que ja no n'hi ha a Catalunya.

«Fins al moment, no hem hagut de prendre cap decisió perquè hem pogut desenvolupar la nostra activitat operativa amb normalitat», afirma, i afegeix que no és la primera vegada que l'empresa s'enfronta a situacions incertes. «I sempre hem aconseguit superar-les gràcies al compromís de totes les persones que formen part de Seat, i aquesta vegada no serà diferent, ja que continuarem la nostra missió per seguir exercint un paper rellevant en l'economia i la societat, així com per mantenir la confiança del Grup Volkswagen que ens hem guanyat en els últims anys», agrega.

De Meo assenyala que Seat és una empresa «fortament arrelada a Barcelona, Catalunya i Espanya», en la qual treballen més de 14.500 persones, la majoria a la província de Barcelona, i a més genera desenes de milers de llocs indirectes tant a Catalunya com en el conjunt d'Espanya. «La nostra companyia és, sens dubte, un reflex de la societat, amb persones de diferents procedències, perfils i opinions, que formen un conjunt cultural que ens enriqueix com a empresa», afegeix, i destaca també que va ser la companyia que va posar sobre rodes la societat espanyola.

Posa en relleu que Seat és una de les majors empreses d'Espanya, amb una aportació al PIB al voltant de l'1% i també és l'inversor industrial més gran, amb una inversió de prop de 3.000 milions d'euros en els últims cinc anys, i la tercera empresa en termes d'exportació, la qual cosa contribueix molt positivament a la balança comercial del país. «Estem absolutament compromesos amb aquesta enorme responsabilitat i som conscients de la importància econòmica i social de Seat a Catalunya i en el conjunt d'Espanya, del que ens sentim molt orgullosos», i assegura que el seu àmbit natural és Europa, ja que forma part de fabricant automobilístic mundial més gran (Grup Volkswagen) i més del 85% de les vendes de Seat es realitzen en algun país europeu.

«Per aquesta raó, per a Seat, estar a Europa significa preservar els nostres interessos», argumenta. «Puc percebre la inquietud que podeu sentir. Estem assistint a debats polítics i una de les principals preocupacions de la majoria de nosaltres és de quina manera aquesta situació pot afectar el nostre entorn més immediat», manifesta De Meo, que assegura que la història de la marca de més de 60 anys demostra que ha sabut prendre les decisions adequades per a vetlar pel desenvolupament normal de l'activitat sempre dins del marc de la legalitat.


Comentaris

envia el comentari