Seat i Gas Natural s'alien per impulsar el gas natural com a combustible de vehicles

Han signat aquest dimarts un acord per potenciar projectes d'innovació conjunts

Acord entre el president de Seat i el president de Gas Natural Fenosa | Cedida

El president de Seat, Luca de Meo, i el president de Gas Natural Fenosa, Isidre Fainé, han signat aquest dimarts un acord per potenciar projectes d'innovació conjunts i expandir l'ús del gas natural com a combustible de vehicles. En un comunicat conjunt, les dues companyies han explicat que aquest acord els permetrà liderar el creixement i posicionament del gas natural vehicular (GNV) «com a combustible eficient i alternatiu en el transport», àmbit en el qual ja col·laboren des del 2013. A través d'aquesta col·laboració, Seat i Gas Natural Fenosa impulsaran diferents línies d'actuació per a la introducció i comercialització de vehicles de gas en tres col·lectius específics. 

En primer lloc, en els concessionaris oficials de Seat s'analitzarà el desenvolupament d'infraestructures per comptar amb gasolineres així com programes formatius per als empleats, i les dues companyies crearan una oferta comercial conjunta per als autònoms espanyols, ja que tindran beneficis en cotxes i combustible. També es treballarà en un programa de càrrega domèstica de gas natural dirigit a particulars, impulsat amb l'administració per complir els aspectes reguladors corresponents d'aquesta activitat. També preveuen la creació d'ajudes per a la investigació de nous combustibles eficients. 

De Meo ha destacat que amb aquesta aliança es reafirma el compromís amb el desenvolupament del gas natural comprimit com a combustible alternatiu, i ha afegit que el paper de les administracions és fonamental per invertir en infraestructures que accelerin el nombre de punts de recàrrega i converteixin el gas natural en una tecnologia més accessible. Fainé ha assenyalat que aquesta aliança permetrà potenciar la mobilitat sostenible tant en l'àmbit privat com en el professional, i ha vist el gas natural com un combustible amb preu competitiu i amb un paper clau en la millora de la qualitat de l'aire de les ciutats. 

Les dues companyies van signar el 2013 un primer compromís de col·laboració, i des de llavors s'han incorporat 237 vehicles de gas natural comprimit (GNC) a les flotes de vehicles del grup energètic a l'Estat espanyol. A l'Estat existeixen actualment 50 estacions públiques que subministren gas natural i les matriculacions de vehicles propulsats amb gas natural van augmentar un 133% el 2016. 


Comentaris

envia el comentari