IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El secret de Daikyri, la germana gran de Rosalía

Ella és Pilar Vila Tobella, la germana gran de Rosalía i que té un paper clau en el seu èxit

Rosalía és la cantant catalana més reconeguda en l'actualitat:dos grammy llatins per 'Malamente', quatre per l'àlbum 'El mal querer' i dos MTV Video Music Awards, entre d'altres. I no només això, ja que 'la Rosalía', a banda d'haver rebut premis, té el reconeixement del públic: difícilment trobaríem algú que no conegués el seu nom ni cap cançó seva. Però, qui hi ha darrere de l'èxit de Rosalía?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Una publicación compartida de ROSALÍA (@rosalia.vt) el

Daikyri, la persona que ha construït l'estètica de Rosalía i ha impulsat el seu èxit

L'èxit de la cantant de Sant Esteve Sesrovires es deu, òbviament, a la seva veu i el seu talent per innovar i fusionar estils de música. Això no obstant, el seu vestuari i la seva estètica transgressora són dos elements clau en la figura de Rosalía, de manera que part de l'èxit es deu a la germana de la cantant. Daikyri, el nom artístic de Pilar Vila Tobella, és qui dissenya els looks i les fotografies de l'autora de 'Malamente'.

Daikyri és qui s'encarrega de buscar els dissenyadors, els colors i els estilismes que llueix la cantant perquè impactin a les masses. La germana gran és qui ajuda a crear la figura de Rosalía de forma global, és a dir, amb una estètica que acompanyi i simbolitzi la fusió d'estils musicals que la petita du a terme. En una entrevista a 'Mad girls', Daikyri explicava que «a casa meva sempre hi ha hagut revistes de moda, llibres, pel·lícules... Això fa que tinguem un món referencial molt semblant, Per tant, si quan érem nenes jugàvem juntes no és estrany que ho continuem fent».

El compte d'Instagram de Daikyri té més de 85.000 seguidors i zero publicacions

El compte d'Instagram de Daikyri reflectia els gustos de Pili Vila i la forma de treballar, ja que era ple d'imatges artístiques, dels looks més impressionants i referències a Internet, a més de fotografies del seu fill, el seu chihuahua i els seus abdominals. Però, ara, el compte de Daikyri —que té més de 85.000 seguidors— no té cap imatge publicada actualment. Això no obstant, el nombre de seguidors augmenta cada dia, gràcies als stories que publica i als que comparteix la seva germana Rosalía.

A banda de treballar amb Rosalía, Daikyri també treballa amb altres artistes com amb La Zowi, amb qui assegura que «ens entenem» i «sentim admiració mútua». Pili va estudiar història de l'art i assegura que, a partir d'aquí, «es va conformar tot el meu univers referencial», a banda d'Internet, «que també és una font d'inspiració costant». 

En una entrevista, la cantant de Sant Esteve Sesrovires va assegurar que «la meva mare i la meva germana són com pilars per a mi. Sempre hi són, com un far, són dones molt fortes, que m'inspiren i que sempre m'acompanyen en totes les aventures que els proposo i tinc molta sort de poder comptar amb elles».

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari