Primer pla de Sergio Dalma al plató de 'El Hormiguero'

El secret de Sergio Dalma: «Cada dia ploro més»

El cantant s'ha sincerat després d'actuar al concert contra el càncer 'Para ellas'

Sergio Dalma és un dels cantants més consagrats al nostre país. Amb més de tres dècades triomfant a la indústria musical, és tot un referent a nivell internacional.

El gran èxit de la seva carrera és 'Bailar pegados', una balada que aquest 2021 ha fet trenta anys des que la va presentar a Eurovisió. I és que no podem oblidar que Sergio va representar Espanya al festival europeu i va aconseguir un merescut quart lloc a la final.

«Aquest 2021 es compleixen 30 anys de 'Bailar pegados' i ni me n'he adonat. Penso: "si fa quatre dies que vaig anar a Eurovisió!" i no... No va ser fa quatre dies, va ser fa trenta anys. I segueixo cantant el tema amb molta il·lusió. Uau... La veritat és que és una cançó que mai em canso de cantar», confessava recentment en una entrevista a 'La Otra Crónica'.

És una cançó icònica que ha aconseguit mantenir-se dalt de tot malgrat els anys. Una cançó que ha marcat diverses generacions i que torna a estar de moda després de convertir-se en un dels himnes de la pandèmia.

«No he deixat que sigui una llosa... I crec que la gent encara la vol escoltar. És que em sembla molt curiós que una cançó que ve d'Eurovisió hagi passat d'una generació a una altra. Hi ha gent que encara ni havia nascut en aquella època i la canta als concerts. És increïble!», afegeix a l'entrevista.

Sergio Dalma
Sergio Dalma fa més de tres dècades que triomfa al món de la música | La Noticia Digital

El pas del temps no ha restat protagonisme a la seva cançó més emblemàtica, però sí que l'ha canviat a ell com a persona. I és que recentment ha confessat que fer-se gran l'ha convertit en una persona molt més sensible i de llàgrima fàcil.

Sergio Dalma confessa que cada cop és més sensible i ploraner

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, el 23 d'octubre Dalma va participar en un esdeveniment benèfic, 'Para ellas', organitzat per Cadena 100.

El concert va reunir 9.000 persones al Wizink Center de Madrid per recaptar fons i visibilitzar una malaltia que suposa una gran xacra social al nostre país.

Com és habitual, el de Sabadell no va dubtar a sumar-se a la causa i es va mostrar molt emocionat d'aportar el seu granet de sorra a la lluita contra el càncer de mama.

«Tenia moltes ganes de ser aquí. Cada vegada que Cadena 100 m'ha convidat a aquest esdeveniment he intentat ser-hi. Però aquest any és més especial, perquè crec que tots estem molt més sensibilitzats amb el que ens ha tocat viure . És més, no sé si em sortirà la veu, perquè tinc un nus aquí», assenyalava fent referència a la pandèmia del coronavirus.

Tant la crisi sanitària com el pas dels anys han marcat un punt d'inflexió a la vida de l'artista. De fet, ell mateix confessa que als 57 anys és molt més sensible que abans.

«Soc molt ploraner, eh? I a mesura que em faig gran, cada dia ploro més. Bé, m'emociono molt fàcilment, i avui és un d'aquests dies en què estic especialment sensible», confessava a 'La Otra Crónica'.

Sergio Dalma promociona el seu nou disc, 'Alegría'

Cada vegada que puja a un escenari, Sergio segueix sentint la mateixa emoció que quan va començar. Cosa que s'ha fet més latent després de l'aturada provocada per la pandèmia.

«He tingut la sort de poder reprendre la gira, i hem arribat a fer dos concerts en un dia, tarda i nit, o fins i tot al matí, per a reubicar la gent. I, tot i que el públic vagi amb mascareta, jo els dic "canteu, canteu, canteu! Que se us sent". Se'ls veu aquesta brillantor a la mirada», assegura il·lusionat.

Conscient de tot el que ha aconseguit al llarg dels anys, Sergio Dalma pot estar totalment satisfet de la seva carrera musical, tot i que això no li ha fet relaxar-se ni treballar menys, ja que vol seguir collint nous èxits.

Sergio Dalma en un concert a Starlite de Marbella el 7 d'agost de 2014
Sergio Dalma ha tret nou disc, 'Alegría' | GTRES

L'artista acaba de llançar un disc en què les balades han perdut protagonisme i han estat substituïdes per cançons per a ballar.

«Es diu 'Alegría'. És un disc que va néixer en ple confinament i que em va ajudar moltíssim en un moment en què estava fotut. Buscava cançons que m'animessin i van arribar aquestes, que tenen un missatge totalment positiu. Ara, més que mai, el que hem de transmetre és alegria», conclou el cantant.