Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sandra Bermejo

Una secta, la nova hipòtesi sobre la desaparició de Sandra Bermejo

El psicòleg Javier Urra apunta que la jove va poder ser captada per una secta

Avui, 8 de desembre, es compleix exactament un mes de la desaparició de Sandra Bermejo al Cabo de Peñas (Astúries). La policia manté obertes totes les hipòtesis, fins i tot la desaparició involuntària. A les últimes hores ha aparegut una nova pista que podria portar fins a la jove.

Sandra, psicòloga madrilenya de 32 anys, va desaparèixer la tarda del 8 de novembre. Feia dos anys que vivia i treballava a Gijón, i aquella tarda havia aprofitat el seu temps lliure per anar fins al Cabo de Peñas. Allà va aparèixer el cotxe dos dies després, amb totes les seves pertinences a dins.

Els investigadors pensaven en un primer moment que havia patit una caiguda accidental als penya-segats. Però el seu cos mai no va aparèixer, i van començar a sorgir noves pistes que feien pensar en una desaparició forçosa. Ara, una persona que la coneix molt bé ofereix una pista inquietant.

Captada per una secta?

El psicòleg Javier Urra, famós per sortir a la televisió, va ser professor de Sandra al centre universitari Cardenal Cisneros. La coneix bé, i descarta rotundament la hipòtesi del suïcidi. En canvi, obre una nova possibilitat i és que la jove pogués haver estat captada per una secta.

Sandra Bermejo
Sandra porta desapareguda des del dimarts 8 de novembre | SOS Desaparecidos

Segons apunta, Sandra era una noia molt segura de si mateixa i això podria haver generat un excés de confiança. Planteja que aquella fatídica tarda podria haver quedat amb algú de confiança. I que la situació acabés malament i aquesta persona se l'emportés en contra de la seva voluntat.

La realitat és que a mesura que passen els dies guanya pes la possibilitat d'una desaparició involuntària. El psicòleg ha aconsellat rastrejar les converses de la noia, saber què deia i amb qui es relacionava. I és que la hipòtesi d'una secta no és tan desgavellada.

Una tesi llançada a fòrums

La hipòtesi de la captació d'una secta ja s'ha plantejat en fòrums de discussió sobre el cas de Sandra Bermejo. Alguns usuaris assenyalen que Sandra apareixia a les seves xarxes socials en trobades xamàniques. Apunten que freqüentava grups de teràpies amb ayahuasca, una droga natural.

Als mateixos fòrums es mostren textos escrits per la pròpia Sandra que demostrarien que passava per un mal moment. A partir d?aquí es disparen les teories, des que es va suïcidar fins que va ser captada per una secta. Des de l'entorn de la noia sempre han negat que tingués tendències suïcides.

La Sandra tenia la nevera plena quan va desaparèixer i havia programat algunes cites abans de desaparèixer. Son coses que no encaixen amb la hipòtesi d'un suïcidi. La policia, per la seva banda, segueix analitzant les informacions de testimonis que la situen a aquella hora de la tarda en un camí apartat.

Última hora de la desaparició

L'última hora de la desaparició de Sandra Bermejo és que la policia reprendrà la recerca als penya-segats del Cabo de Peñas. Encara no han especificat quan, ja que estan esperant unes millors condicions meteorològiques. Els darrers dies el rastreig s'havia traslladat terra endins.

Buscan a la desaparecida en el Cabo de Peñas
Busquen la desapareguda al Cap de Penyes | Catalunya Diari

De fet, SOS Desaparecidos i la família de Sandra han demanat via judicial que se centrin els esforços en la cerca terrestre. Estan convençuts que hi ha terceres persones involucrades en la desaparició. Descartada la tesi de la caiguda, creuen que buscar als penya-segats és perdre el temps.

Un mes després de l'estranya desaparició, el que va passar amb Sandra continua sent un misteri. El jutjat que instrueix la causa va decretar el secret de sumari per protegir la investigació. Ja van advertir que el cas es podria allargar, i de moment, segueix sense haver-hi cap pista concloent.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp