El segon millor càmping d'Europa es troba a l'Estartit

El càmping, situat a l'Estartit, està en funcionament des de l'any 1985
Piscina del Càmping les Medes de l'Estartit (Girona) | Cedida

La revista alemanya 'Caravaning', la més gran d'Europa en el sector campista, ha classificat el Càmping les Medes de l'Estartit en segona posició en el rànquing 'Top 10' dels millors càmpings d'Europa.

El càmping gironí ha estat escollit d'entre els 113 càmpings europeus que ja han estat premiats amb l''ADAC Super Platz 2017'. Per valorar-lo s'han fet inspeccions i s'ha tingut en compte les opinions i valoracions dels clients del càmping que han fet públiques a través de les xarxes socials específiques de càmping, com ara eurocampings.eu, camping.info o la mateixa pàgina de Facebook, entre d'altres. 

El càmping les Medes és un dels pocs càmpings de Girona que obre durant tot l'any i està en funcionament des de 1985 amb la família Pla i Coll al capdavant, segons informa el 'Diari de Girona'.

 

El càmping les Medes va ser el primer càmping d'Europa en aconseguir el Registre EMAS de gestió ambiental. A més, funciona completament amb energia elèctrica verda certificada de la cooperativa Som Energia.

 

El càmping més antic de l'Estat també és a la Costa Brava

L'any 1953 es va inaugurar el Càmping Costa Brava, considerat com el més antic de tot l'Estat espanyol. Situat a Sant Antoni de Calonge, a la comarca del Baix Empordà, ocupa l'espai d'una antiga pineda, terreny en mans de la família d'Ester Herranz, l'actual propietària, tot i que en procés de cedir-ho a la seva filla i, malgrat que el càmping té 65 anys d'història, ella i el seu marit el dirigeixen des de fa 45.

 

«Un dia vam rebre la visita d'un senyor que volia llogar l'espai per posar-hi un càmping», assegura Esther al diari 'Ara', que afegeix que els seus pares no tenien ni idea de què era això, però les 10.000 pessetes per cada any d'arrendament els van convèncer. El contracte durava 20 anys, i quan només en faltava un per complir el temps establert, van decidir no renovar-lo i quedar-se amb el negoci. 

 

Tot i no saber res sobre com gestionar un establiment turístic, ni tampoc de gestió d'empreses, van aconseguir tirar endavant amb l'ajuda d'antics treballadors, i reformar any rere any l'espai. Al principi, tot eren tendes, però, amb els anys, han vist com les caravanes han anat fent-se lloc i, tot i que altres càmpings han apostat pels 'bungalows', el Càmping Costa Brava no s'ho planteja per l'espai que tenen.Comentaris

envia el comentari