La sentència del cas de 'La Manada' es fa esperar per la seva complexitat i les discrepàncies entre els juristes

El judici va quedar tancat fa quatre mesos, i el cas es va convertir en un dels més mediàtics del nostre país

'La Manada'
Els cincs acusats del cas de 'La Manada', acusats de violars una jove a Pamplona | Cedida

Ja han passat quatre mesos des que un dels casos de violació més mediàtics del nostre país va finalitzar. Es tracta del cas de 'La Manada', en el qual un grup de cinc joves va ser acusat de drogar i violar una jove durant les festes de Sant Fermí de Pamplona, generant una gran alarma social i molta expectació. Tot i això, la sentència de la sala segona de l'Audiència Provincial de Navarra, encarregada de jutjar el cas, continua sent un misteri. 

Una situació que comença a preocupar, i que fa que molts es preguntin quins poden ser els motius d'aquesta tardança. A tot això s'ha de sumar que fa poc va ser posat en llibertat Nagore Laffage. L'home va ser acusat d'assassinat durant les mateixes festes de Sant Fermín, l'any 2008. En el seu cas, però, la sentència va arribar dotze dies després del tancament del judici, tot i que es tractava d'un cas complicat, amb més de 55 pàgines d'homicidi. 

Un cas molt complicat per al tribunal

Alguns experts en el tema assenyalen que aquests mesos de tardança es poden emmarcar dins de la «normalitat», en un cas amb aquesta dificultat. Es tracta d'un judici complex, i l'expectació social generada no fa sinó que el tribunal dediqui molt més temps a explicar i justificar de forma molt precisa les raons de la sentència que es dicti. 

A més, cal tenir en compte que, tal com assegura el diari 'ABC', els judicis es va celebrar amb un jurat popular, i la decisió de culpabilitat o absolució no la prendran els jutges. És per això que els raonaments i les explicacions necessiten un major detallisme, per evitar possibles reaccions adverses. 

Les discrepàncies, un altre dels motius de la tardança

Amb tot això, cal afegir que el vot particular d'un dels magistrats de la secció 2 de l'Audiència de Navarra podria allargar encara més les deliberacions dels juristes. Segons ha explicat Antena 3, en casos com aquests és importantíssim que hi hagi un consens entre tots els jutges. 

Ara bé, també s'ha de dir que el tribunal té un motiu concret per dictar sentència com més aviat millor. I és que els acusats ja fa 20 mesos que es troben a presó preventiva, i són cada vegada més els experts que assenyalen que això podria agilitzar els tràmits.


Comentaris

envia el comentari