IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya estrena el confinament per municipis amb 5.413 nous casos de coronavirus en un dia

Sergio Dalma està sent investigat per Hisenda per una irregularitat en una propietat de Zamora

Es tracta d'un petit refugi de Rosinos de la Requejada que va reformar i no va complir amb la llei municipal.

El cantante Sergio Dalma
El cantant Sergio Dalma | Cedida

El cantant espanyol de veu esquinçada, Sergio Dalma, està sent investigat per Hisenda. Hi ha un poble de Zamora on aquests dies parlen molt d'ell, i no per la seva faceta de conquistador. L'artista català té un petit refugi a la petita localitat de Rosinos de la Requejada i està en boca dels seus 387 habitants. Segons el portal ‘Jaleos’, Dalma va adquirir aquest habitatge en mal estat l'any 1999, molt encapritxat d'aquesta petita terra de Castella i Lleó, i la va reformar. Es tracta d'una petita casa de grans pedres grises, juntament amb portes i finestres de fusta que ha generat certa polèmica en la localitat. Fa un any, «es va aprovar una norma que limitava el sòl urbà de Rosinos», això regulava, «l'espai que havia d'existir entre la carretera i diversos habitatges», afectant la casa que va comprar Sergio Dalma. Aquesta llei obligava a retardar part d'aqueix immoble. Tant els murs del domicili principal —la reforma del qual es va realitzar l'any 2001 segons dades del Cadastre—, com dels posteriors garatges —reformats l'any 2008—, no compleixen aquesta distància mínima, tal com va informar l'any 2014 la revista ‘Interviú’.

La parte de la vivienda de Sergio Dalma en Rosinos de la Requejada (Zamora) que está siendo investigada
La part de la vivenda de Sergio Dalma a Rosinos de la Requejada (Zamora) que està sent investigada | Cedida

A aquest inconvenient se li suma un altre de nou. El Ministeri d'Hisenda i Funció Pública «va acceptar el passat mes de setembre la denúncia d'un ciutadà per investigar l'estat d'una altra part diferent del seu habitatge». En la missiva, consta que una de les parts del domicili, que en el Cadastre apareix com un magatzem, està «sent investigada», per poder «tenir transcendència tributària». La investigació es va iniciar el passat 25 de setembre per «comprovar» que aquestes acusacions són correctes i que, per tant, aquesta part de la propietat és «irregular». Segons un testimoni del poble, es tracta d'unes obres recents que no s'haurien comunicat al Cadastre, on figura que aquesta propietat està datada l'any 1980. D'aquesta forma, ni el notari ni l'ajuntament ni altres persones que puguin ser les encarregades d'aquesta notificació han comunicat al Cadastre aquestes reformes. Per tant, no compleix la norma del 1998, perquè una de les cantonades de la casa original havien de «moure's», és a dir, el mur de la façana havia de ficar-se més endins.

Dalma assegura que, «la diputació em va permetre no moure els murs», cosa que no es veu molt clara que l'òrgan públic permeti aquesta irregularitat. No obstant, des de l'administració pública s'han «negat» a facilitar informació sobre aquest tema. Finalment, des de l'Ajuntament no volen facilitar informació. De fet, la secretària d'aquest, —filla de l'alcalde i amiga del cantant—, assegura que, «no existeix ni ha existit cap problema amb l'habitatge, alguna cosa que està demostrat que no és cert», destacant que, «pare i filla estan sent investigats per prevaricació», per altres motius.


Comentaris

envia el comentari