IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Set consells per a millorar la teva privacitat i estalviar dades amb WhatsApp

Des d'evitar que puguin saber si has llegit un missatge fins a estalviar espai al teu telèfon

Consells per utilitzar WhatsApp d'una manera més còmode | Cedida

Actualment WhatsApp és una de les aplicacions més utilitzades en gairebé tots els telèfons mòbils. Amb aquests senzills trucs que recomana The Sun, podràs estalviar-te problemes, augmentar la teva privadesa i reduir la memòria que ocupa la missatgeria instantània en la teva vida i el teu telèfon:

Si no vols que els altres puguin saber si has llegit o no el missatge: els tics blaus o l'última hora de connexió són molt pràctics per saber si els teus missatges han arribat al seu destinatari. Però i si no vols que algú sàpiga que has llegit el seu missatge o que estàs evitant llegir-lo, encara estant connectat? Doncs hi ha diverses maneres: per evitar que els altres sàpiguen quan t'has connectat per última vegada ha d'anar als «Ajustos» de l'aplicació, entrar a «Compte», i seleccionar «Privadesa», allí està l'opció «Última connexió», que dóna la possibilitat d'escollir si volem que tothom pugui veure-ho, que puguin veure-ho els nostres contactes, o que no pugui veure-ho ningú.

Per evitar que apareguin els tics blaus quan llegim un missatge cal seguir el mateix camí, i dins de l'opció de «Privadesa», hi ha una pestanya anomenada «Confirmar lectura», desactivant-la ens alliberarem d'ells. Però heu de saber que aquesta opció és recíproca, si no voleu que vegin els vostres tics blaus, tampoc podreu veure els dels altres. Hi ha una última opció per ocultar la lectura i seguir veient els tics i les connexions. Primer cal tancar WhatsApp, després activar el «mode avió» —que bloqueja els senyals que rep i emet el telèfon— i llavors podem llegir tranquils, però cal recordar-se de tornar a tancar l'aplicació abans de tornar a la manera normal, si no, no servirà de res.

 

Salvats dels curiosos: si tens un iPhone, sabràs el perillós que pot ser deixar el telèfon a la vista, si algú vol enviar-te algun missatge compromès, i és que a la pantalla apareixen els missatges rebuts. Hi ha una forma d'evitar-ho: entrant en els «Ajustos» de WhatsApp hi trobarem l'opció «Notificacions», i dins hi ha una pestanya anomenada «Visualització prèvia». Desactivant aquesta opció, quan rebem un missatge, a la pantalla bloquejada de l'iPhone solament apareixerà el nom del contacte o del grup que ha enviat el missatge.

L'estrelleta: t'han enviat una adreça o alguna informació important i et preocupa que es perdi entre la interminable conversa de grup? És molt fàcil, selecciona el missatge i entre les opcions apareixerà una estrelleta. Si l'actives podràs accedir a aquest missatge des de les opcions del grup o de la conversa. Allí està l'opció «Missatges destacats» i tots els guardats amb l'estrelleta hi apareixen a dins.

 

T'interessa més un missatge o contacte que altres?: En les opcions del xat hi apareix l'opció «Notificacions personalitzades», i des d'allí pots canviar el so de cada xat perquè soni diferent dels altres.

 

Que no t'ignorin: Has enviat un missatge a un grup i ningú ha respost? Arrossega el missatge cap a l'esquerra i sabràs qui els ha rebut i qui ho ha llegit.

Estalvia dades: T'envien fotos i vídeos i acaben amb les teves dades d'internet contractades? Des d'«Ajustos» pots accedir a «Emmagatzematge», i des d'allí pots seleccionar com vols que es descarreguin els elements multimèdia que reps, i pots marcar l'opció perquè només es descarreguin si estàs connectat al WiFi.

 

— Fes neteja: al mateix apartat d'«Emmagatzematge», entrant en les opcions «Ús de xarxa» i «Ús de l'emmagatzematge» podràs veure quants missatges guardats hi tens, quins grups o xats tenen més elements guardats, i tens l'opció de netejar cada conversa. Això et permetrà alliberar molt espai en el telèfon.


Comentaris

envia el comentari