IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Set monedes d'euro que poden valer una fortuna

Algunes presenten anomalies al dibuix

Tot i que el col·leccionisme és una cosa que ja no es practica tant, hi ha gent que dedica la seva vida a buscar els exemplars més estranys de monedes. Alguns d'ells són una autèntica ganga, monedes per les quals et poden arribar a oferir una enorme quantitat de diners. L'euro és una moneda que, malgrat la seva curta vida, té una sèrie de tiratges especials que es troben en circulació i que poden presentar anomalies. Fixa't bé en la teva butxaca, perquè Excite et porta aquesta llista de set monedes d'euro per les quals et poden donar una fortuna.

El cèntim de 6.000 euros

Molta gent ho pot arribar a considerar ferralla, una cosa que ni tan sols mereix ser-hi a la butxaca, però aquesta moneda de cèntim val una fortuna. L'Institut Nacional de la Moneda italià va encunyar aquests cèntims amb una grandària inexacta. Un col·leccionista va arribar a pagar 6.000 euros per sis d'aquests exemplars.

El cèntim de 6.000 euros. | Excite

Els dos euros espanyols

La Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre va encunyar aquestes monedes amb motiu del desè aniversari de l'entrada en vigor de l'euro. A més, contenen una anomalia, i és que les estrelles sobre la zona euro són una mica més grans del normal.

Els dos euros espanyols | Excite

Els dos euros del Vaticà

Amb motiu del 75 aniversari de la creació de l'estat del Vaticà, es va fer un tiratge especial de monedes de dos euros. Cadascuna d'aquestes monedes pot arribar a valer més de 100 euros.

Els dos euros del Vaticà | Excite

 

Dos euros alemanys

Es tracta d'un tiratge especial, amb menys de 30.000 monedes en circulació, en la qual podem observar els països de la Unió Europea separats. A més, al dibuix només apareixen catorze països — aquells que eren membres l'any 2014 — de la Unió. El valor d'aquest exemplar no ha parat de pujar des del seu tiratge el 2008.

Dos euros alemanys | Excite

 

Els dos euros de Grace Kelly

Moneda amb l'efígie de la Princesa de Mònaco, va ser fabricada en 2007 pel Banc Central Europeu i el seu preu ascendeix als 600 euros. Només hi ha 20.000 unitats en circulació.

Els dos euros de Grace Kelly. | Excite

 

Els dos euros de San Marino

El seu valor actual ronda els 120 euros, ja que hi ha moltes més unitats en circulació. Es van encunyar el 2005 a San Marino.

Dos euros de San Marino. | Excite

 

Els euros finesos

Hi ha moltes més monedes en circulació, per la qual cosa el seu valor sol ser d'uns 60 euros. Tot i així, segueix sent un bon negoci, així que compte amb el que portes en la butxaca. Pot valer molt més del que creus.

Els euros finesos. | Excite

Comentaris

envia el comentari