Les set normes de la reina Letícia per criar les seves filles

Vol que es formin de manera molt estricta

Letícia Ortiz dóna una educació molt estricta a les seves filles | Cedida

Malgrat la curta edat de les filles de Felip VI i Letícia Ortiz, Elionor i Sofia són el focus de moltes expectatives. Especialment la de la seva mare, que veu en la princesa i la infanta la possibilitat d'acabar d'una vegada per sempre amb la llei sàlica emparada gairebé explícitament per la Constitució del 78. Però treure a les dones de la reialesa del seu forçós paper de consort és solament un dels desitjos de la reina. Letícia vol que tant l'hereva com la seva germana petita es formin com déu mana. Però això té unes normes estrictes que les criatures han de seguir.

1. Seguir els horaris rigorosament: Letícia els imposa uns horaris que deixen poc temps a la distensió entre setmana.

2. La tecnologia en dosis petites: Segurament, Elionor i Sofia tenen accés a les últimes tendències tecnològiques, però la seva mare no està per la labor. Ni per comunicar-se, ni per divertir-se, ni per formar-se. Internet, mòbils, tablets... les tecnologies usades pels nois de la seva edat estan controlades minuciosament per Letícia.

3. Gens de tele: Sembla mentida que la pròpia Letícia hagi viscut de la televisió. Més que res perquè la reina no deixa que les seves filles consumeixin ni un minut de tele sense que hagi passat els exigents filtres de la que en el seu moment era la cara de les notícies de TVE.

4. Moments per socialitzar-se: Letícia té controlats fins i tot els moments de socialització de l'hereva i la seva germana. En les trobades socials que programen els pares de les criatures es deixa clar que el tracte per part dels convidats ha de ser sempre pla, sense usar apel·latius com altesa. Però, amb cura, que al final són membres molt importants de la família reial.

5. Vacances normals: Com a part de la seva educació, Letícia vol que les nenes creixin en un entorn obert que no tingui res a veure amb la infància de Felip VI. És per això que les vacances les solen passar en llocs on Sofia i Elionor puguin relacionar-se amb altres nens de la seva edat.

6. Caps de setmana: Malgrat tot el control i l'exigència de la reina Letícia, les nenes tenen els seus moments de llibertat com a part de l'educació de la infanta i la princesa. Aquests moments estan sempre programats per als caps de setmana, ja que és quan poden jugar, tirar de tablet o connectar-se a Internet per divertir-se.

7. Les queixes de l'àvia Sofia: L'àvia de les nenes es va queixar al seu moment de les traves que posa Letícia perquè Sofia de Grècia vegi a les seves nétes. No queda clar si entra dins de la programació educativa de la princesa i la infanta, però sembla respondre a algun desig de l'actual reina amb vista a la seva etapa de desenvolupament. Les raons, millor caldrà preguntar-li-ho a la pròpia Letícia.


Comentaris

envia el comentari