ÚLTIMA HORA

💉 Pfizer endarrereix entre tres i quatre setmanes l'entrega de vacunes a la Unió Europea

Critiquen Shakira per un collaret amb símbols suposadament nazis

Fa unes setmanes va iniciar 'El Dorado World Tour', i la polèmica no s'ha fet esperar

Shakira fue denunciada por la Fiscalía
Shakira  | Youtube

Shakira sembla haver-se buscat un bon embolic sense ni tan sols haver-se'n adonat. La cantant colombiana ha estat en boca de tots en les darreres hores per un tema de merchandising. Fa unes setmanes va iniciar la seva gira mundial 'El Dorado World Tour' i, amb la gran repercussió que té la cantant, no és d'estranyar que s'hagin dissenyat alguns articles especialment per vendre'ls durant la gira.

Samarretes, gorres, pantalons, joies... S'ha fet merchandising de tot tipus i amb molts dissenys diferents, però el que ha causat una gran polèmica ha estat un collaret que ha cridat, de forma negativa, l'atenció d'uns quants. I és que el disseny d'aquestes joies és massa semblant a un antic símbol nazi, o això és el que diuen.

El sol negre

El collaret porta el mateix símbol que van utilitzar els nazis anys enrere en la seva filosofia ocultista. Es tracta del sol negre, un disseny format per dos cercles concèntrics, un dintre de l'altre, del de l'interior parteixen una mena de línies que representen els rajos del sol, dotze en total.

El collaret de la gira de Shakira
El collaret de la gira de Shakira | Web Oficial Shakira

 


És considerat com un símbol representatiu del dia de la batalla final dels déus contra els jotuns, una raça disposada a posar fi a la humanitat, però els nazis se'l van apropiar com a símbol del seu ocultisme, les creences religioses de la seva ideologia.

El sol negre
El sol negre | Wikipedia

 


Així doncs, els encarregats del màrqueting i el merchandising de la cantant sembla que no han estat massa encertats a l'hora d'escollir el disseny d'aquest collaret de la nova gira de la colombiana.

Crítiques a Shakira

D’aquesta forma la cantant ha estat molt criticada, especialment perquè ella sempre s’ha mostrat molt en contra de qualsevol actitud racista, feixista o xenòfoba. Cal tenir en compte que ha estat la seva productora, Live Nation, qui l’ha posat a la venda i que segurament Shakira no hi ha tingut res a veure.

Molt probablement Shakira no té res a veure amb el mencionat collaret
Molt probablement Shakira no té res a veure amb el mencionat collaret | cedida

De la mateixa forma, tot apunta que, segurament, el collaret hagi sigut el resultat d’un simple error de disseny, i no hagi estat res intencionat. De moment, l’accessori ja ha estat retirat de la pàgina web a la qual es venia.


Comentaris

envia el comentari