Shakira declara aquest dimecres pel suposat plagi de 'La Bicicleta'

Un cantant cubà va demandar la cantant i Carlos Vives en considerar que havien copiat parts d'una cançó seva de 1997

Shakira i Carlos vives
Shakira i Carlos Vives declaren aquesta setmana pel suposat plagi de 'La Bicicleta' | CatalunyaDiari.cat

Shakira no està travessant la millor època de la seva vida. A banda dels continus rumors de crisi de parella que l'envolten des de ja fa molt mesos, i dels problemes que té amb Hisenda per haver evadit impostos, ara torna a estar involucrada en assumptes judicials. I és que aquesta setmana se celebra el judici pel suposat plagi de 'La Bicicleta', la cançó que canta a duet amb Carlos Vives i que es va convertir en tot un èxit durant l'estiu del 2016, arribant a vendre més de 210.000 còpies arreu del món.

Un cantautor cubà els acusa de plagi

Així les coses, i tal com recull 'La Vanguardia', aquest dimecres la cantant colombiana haurà de passar pel Jutjat Mercantil número 12 de Madrid i declarar sobre aquesta qüestió. El dijous, tan sols un dia després, serà el torn de Carlos Vives, el cantant que l'acompanya en aquesta peça musical.

I d'on ve tota aquesta polèmica? Doncs el denunciant és Liván Rafael Castellano Valdés, un cantant cubà que va denunciar la parella en considerar que havien plagiat una cançó seva. Concretament, el tema s'anomena 'Yo te quiero tanto', i data de l'any 1997.

Tal com ha fet patent el cubà, una part de la seva cançó clamava que «yo te quiero, yo te quiero tanto», mentre que la de 'La Bicicleta' expressava el següent: «Que te sueño y te quiero tanto».

El mateix cantautor va enviar la cançó a Vives perquè la cantés

El fet és que va ser el mateix Liván Rafael Castellano Valés qui va enviar a Vives la seva cançó, amb l'objectiu que l'artista la cantés. Sembla, però, que finalment no li va agradar l'excució del duet colombià, ja que després del gran èxit que va assolir el single, va prendre la determinació de demandar-los.

Ara, doncs, s'hauran de veure les cares als tribunals. Però no només passaran per la banqueta dels acusats Shakira i Carlos Vives, ja que la demanda també va dirigida contra Sony Music Latin, Sony Music Entertaintment, Sony ATV Publishing holdings Spain, EMI Music Publishing Spain, Shakira, Carlos Vives y Andrés Eduardo Castro.


Comentaris

envia el comentari