Shakira i Carlos Vives, demandats per plagi amb la cançó «La bicicleta»

El cantant cubà Livam els acusa d'haver copiat «una frase i part del cor» de la seva cançó «Yo te quiero tanto»

Shakira i Carlos Vives, juntament amb la resta de responsables de la cançó «La bicicleta», han estat demandats per plagi, a causa de la similitud d'aquesta cançó, llançada l'estiu passat, amb una del compositor cubà Livam. Ja fa un mes que la demanda va ser admesa a tràmit pel jutjat de primera instància de Madrid, que acusa la cançó guanyadora del Grammy Llatí de 2016 de ser una còpia de «Yo te quiero tanto», de 1997.

«Una frase i part del cor» és el que asseguren els demandants que s'ha plagiat, segons informa 'El Mundo'. Concretament es tracta de la part en què diu «que te sueño y que te quiero tanto» del tema dels colombians, que és gairebé igual que el «yo te quiero, yo te quiero tanto» del cubà. A més, un expert ha dit que «La bicicleta» té «el mateix ritme i la mateixa línia melòdica» que la cançó de Livam.

Aquesta situació ha provocat que la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) hagi decidit, fins que es resolgui el cas, quedar-se amb els guanys provinents dels drets d'autor de la cançó. Cal destacar, que aquesta no és la primera acusació que rep la colombiana per plagi. Li va passar el mateix el 2014 amb la cançó «Loca», per part del cantant també colombià Ramon Arias Vázquez.


Comentaris

envia el comentari