Shakira paga 14,5 milions d’euros més a Hisenda

Tanmateix, la Fiscalia de Barcelona està preparant una querella contra la cantant per presumpte frau fiscal

Shakira ha pagat 14,5 milons d'euros a Hisenda
Shakira ha pagat 14,5 milions d'euros a Hisenda | Youtube

Shakira continua pagant el seu deute a Hisenda. L’Agència Tributària considera que la cantant colombiana ha estat resident fiscal a Espanya des del 2011, any en el qual va començar la seva relació amb el futbolista Gerard Piqué, motiu pel qual ja va haver de pagar 20 milions d’euros a principis d'any per saldar part del seu deute.

Ara, però, Hisenda s’ha querellat contra Shakira i aquesta ha hagut de pagar 14,5 milions d’euros més per haver defraudat l’IRPF, Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, entre els anys 2012 i 2014 perquè, segons l’Agència Tributària, la cantant va simular viure a les Bahames per evitar pagar els impostos.

Acusen Shakira de frau fiscal

No obstant això, la Fiscalia de Barcelona està preparant una querella contra la cantant acusant-la de ser la presumpta autora d’un frau fiscal. Si el procediment penal finalment s’acaba obrint, que Shakira ja hagi pagat el seu deute amb Hisenda seria un punt a favor seu, tot i que els seus advocats encara defensen que és innocent.

La Fiscalia acusa Shakira de viure a Espanya i no a les Bahames entre el 2011 i el 2014
La Fiscalia acusa Shakira de viure a Espanya amb Piqué i no a les Bahames entre el 2011 i el 2014 | GTRES

En el seu moment, Shakira va explicar que en aquell temps vivia a les Bahames, en una casa que va comprar l’any 2004, quan encara era parella d’Antonio de la Rúa. A més a més, durant el 2013 va estar mig any gravant el programa de ‘La Voz’ als Estats Units on va participar com membre del jurat i, cap a finals d’aquell any, va tindre el seu primer fill amb Gerard Piqué. Va ser aleshores quan la parella va decidir comprar una casa a Esplugues del Llobregat, tot i que la cantant va declarar que residia oficialment al país el 2015.

Segons la llei, si un ciutadà passa mig any i un dia a Espanya se’l considera resident a efectes fiscals i, per tant, ha de tributar en concepte de l’IRPF per tots els ingressos que obté a tot el món. És per això que Shakira ha pagat la suma de gairebé 35 milions d’euros a Hisenda, complint amb les seves obligacions fiscals, tot i que ara la Fiscalia vol presentar una querella en contra seu per frau fiscal, mentre que la defensa assegura que és innocent.


Comentaris

envia el comentari