rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Troben el cadàver de Janet Jumillas

Shakira paga 14,5 milions d’euros més a Hisenda

Tanmateix, la Fiscalia de Barcelona està preparant una querella contra la cantant per presumpte frau fiscal
Shakira ha pagat 14,5 milions d'euros a Hisenda | Youtube

 

Shakira continua pagant el seu deute a Hisenda. L’Agència Tributària considera que la cantant colombiana ha estat resident fiscal a Espanya des del 2011, any en el qual va començar la seva relació amb el futbolista Gerard Piqué, motiu pel qual ja va haver de pagar 20 milions d’euros a principis d'any per saldar part del seu deute.

 

Ara, però, Hisenda s’ha querellat contra Shakira i aquesta ha hagut de pagar 14,5 milions d’euros més per haver defraudat l’IRPF, Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, entre els anys 2012 i 2014 perquè, segons l’Agència Tributària, la cantant va simular viure a les Bahames per evitar pagar els impostos.

 

Acusen Shakira de frau fiscal

No obstant això, la Fiscalia de Barcelona està preparant una querella contra la cantant acusant-la de ser la presumpta autora d’un frau fiscal. Si el procediment penal finalment s’acaba obrint, que Shakira ja hagi pagat el seu deute amb Hisenda seria un punt a favor seu, tot i que els seus advocats encara defensen que és innocent.

 

La Fiscalia acusa Shakira de viure a Espanya amb Piqué i no a les Bahames entre el 2011 i el 2014 | GTRES

 

En el seu moment, Shakira va explicar que en aquell temps vivia a les Bahames, en una casa que va comprar l’any 2004, quan encara era parella d’Antonio de la Rúa. A més a més, durant el 2013 va estar mig any gravant el programa de ‘La Voz’ als Estats Units on va participar com membre del jurat i, cap a finals d’aquell any, va tindre el seu primer fill amb Gerard Piqué. Va ser aleshores quan la parella va decidir comprar una casa a Esplugues del Llobregat, tot i que la cantant va declarar que residia oficialment al país el 2015.

 

Segons la llei, si un ciutadà passa mig any i un dia a Espanya se’l considera resident a efectes fiscals i, per tant, ha de tributar en concepte de l’IRPF per tots els ingressos que obté a tot el món. És per això que Shakira ha pagat la suma de gairebé 35 milions d’euros a Hisenda, complint amb les seves obligacions fiscals, tot i que ara la Fiscalia vol presentar una querella en contra seu per frau fiscal, mentre que la defensa assegura que és innocent.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris