IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Shakira seguirà un tractament a Barcelona durant diverses setmanes

L'evolució de la cantant està sent positiva i no farà falta que passi per quiròfan

Imagen de archivo de la cantante Shakira
Imatge d'arxiu de Shakira | CatalunyaDiari.cat

Shakira està vivint un dels moments més durs de la seva carrera professional. La cantant colombiana ha hagut de cancel·lar la seva gira mundial per una hemorràgia a les cordes vocals que li impedeixen cantar. «Els meus doctors m'han ordenat un descans total de la veu que es perllongarà uns dies per evitar que es produeixi un dany major», explicava en un comunicat.

Per a recuperar-se i poder tornar als escenaris, l'artista està realitzant un tractament a una clínica de Barcelona. 'Look' s'ha posat en contacte amb el metge responsable del tractament, qui ha assegurat que l'estat de salut de Shakira evoluciona favorablement i «en principi no farà falta una intervenció quirúrgica».

«L'hemorràgia s'està reabsorbint a poc a poc», apunta el doctor. Tot i això, encara li queden unes quantes setmanes de descans per davant: «La pacient no pot cridar ni cantar en cap cas fins que l'evolució sigui favorable. A més, ha d'assistir amb cites periòdiques setmanals a consulta, on se li practica una estroboscòpia a cada sessió per analitzar el moviment de la mucosa de les seves cordes vocals», explica.

Amb la cancel·lació de la gira, la cantant tindrà més temps per reposar al costat de la seva família, ja que seguirà el tractament a Barcelona: «És necessari que continuï venint regularment al centre perquè és on tenim tot el material necessari per fer-li les proves. Tampoc podríem portar les eines a casa seva», adverteix el doctor.

Una possible operació

Tot i que l'evolució és favorable i el doctor creu que Shakira no haurà de passar per quiròfan, la veritat és que existeix aquesta possibilitat en cas que la recuperació deixi de ser positiva: «El pitjor que pot passar és que s'hagi d'operar i li quedi una cicatriu interna on ara té l'hemorràgia», apunta el metge.

En aquest cas, l'artista colombiana hauria de seguir un tractament previ a l'operació de «repòs total i cortisona». Després de la intervenció, Shakira hauria de fer exercicis per tonificar les seves cordes vocals perquè «després d'haver estat en repòs han de tornar a la normalitat sense brusquedats i de manera gradual».

En el cas que s'hagués d'operar, Shakira hauria d'endarrerir encara més la seva tornada als escenaris, ja que en aquests casos els cantants «acostumen a necessitar que passin com a mínim dos mesos abans de tornar a la feina». Tot i això, el doctor creu que si «Shakira segueix amb el tractament amb regularitat, l'hemorràgia es reabsorbirà sola i podrà tornar a cantar amb normalitat».


Comentaris

envia el comentari