Si no revises el teu cotxe pots tenir rebentades, averies i risc d'accidents

L'oli, els pneumàtics i l'eixugaparabrises són tres elements clau
No revisar el cotxe et posa en risc | Cedida

No revisar el cotxe té els seus riscos. Segons informa '20 minutos', els cotxes que superen els deu anys visiten el taller la meitat que els de menor edat, i aquesta deixadesa posa en perill la seguretat dels ocupants i del vehicle. Entre les tasques essencials hi ha posar atenció a l'estat de l'oli i el seu filtre, als pneumàtics i als eixugaparabrises, ja que si no pots patir rebentades, averies i fins i tot accidents. A continuació repassem els cinc principals riscos per no passar una revisió del cotxe.

1. Líquid i escombretes de l'eixugaparabrises. No tenir els vidres nets en determinats moments, especialment quan el sol està baix, suposa un greu problema de visibilitat que pot provocar un accident.

 

2. Filtre i líquid de l'oli. Un oli brut provoca una mala lubricació i pot comportar un desgast prematur del motor. Amb freqüència, el propietari ha de revisar el líquid i també el seu filtre.

 

3. Pneumàtics. És important comprovar la pressión de les rodes, així com canviar-les quan estiguin gastades. El contrari implica una pitjor grapada, especialment si fa fred, i risc de rebentades. Un oli brut provoca una mala lubricació.

 

4. Líquid i pastillas del fre. Com més gastades estan les pastilles i el líquid de frens, més s'allarga la distància i el temps de frenat, fet que en una situació d'emergència resulta molt perillós.

 

5. Filtre de partícules. Un filtre en mal estat pot comportar que sorgeixin averies. A més, el vehicle pot perdre potència, consumir més i, per tant, contaminar més el medi ambient.