IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Simply es planteja el tancament de moltes de les seves botigues

Preparen grans canvis per la caiguda de les seves vendes

Supermercat Simply | Simply

Simply es planteja un canvi a gran escala per evitar la seva crisi. Sabeko Banaketa és l'empresa que gestiona la cadena de supermercats de la filial d'Auchan, que té una gran quantitat de tendes a Espanya i Catalunya. Ara, l'empresa basca ha comunicat als seus empleats la intenció de canviar el model de les seves botigues amb l'excusa de la baixada de vendes. Segons 'OKdiario', el projecte consisteix a tancar tots els seus establiments que no siguin rendibles i obrir la resta de supermercats els 365 dies de l'any durant 18 hores, una cosa que la plantilla ha interpretat com a acomiadaments massius i pèrdua de les condicions laborals.

Els representants dels comitès de treballadors de Biscaia han emès un comunicat en què es posicionen en contra dels canvis:

«—Argumenten la baixada de vendes per destruir alguns llocs de treball que no els interessen —els de més antiguitat o els dels treballadors i treballadores de més edat.

—L'empresa no ens dona cap opció per mantenir els llocs i condicions de treball actuals. 'Quan una botiga no té els resultats que desitgen, la tanquen i acomiaden': aquesta és la política que ens transmeten.

– El nou model que proposen per a algunes botigues no té en compte els hàbits i cultura dels consumidors a Biscaia i portaria a l'empitjorament de les condicions laborals, ja que es basa en la liberalització d'horaris i en l'obertura de diumenges i festius. Així, lluny de crear o mantenir ocupació i augmentar vendes, prenen la direcció contrària, sent l'objectiu de l'empresa tenir mà d'obra barata i més precària.

– Ara com ara no ens concreten res d'aquestes intencions transmeses ja a tota la plantilla i segueixen amb l'estratègia de ficar la por al cos dels treballadors.»


Comentaris

envia el comentari