El sindicat dels Mossos denuncia les baixes temperatures a la comissaria de Vilafranca del Penedès

El sistema de climatització està espatllat i els agents «moren» congelats als vestidors i pels passadissos
Comissaria dels Mossos a Vilafranca del Penedès
Comissaria dels Mossos a Vilafranca del Penedès | Cedida

La Unió Sindical de la Policia Autonòmica Catalana ha denunciat que el sistema de climatització de la comissaria de Vilafranca del Penedès no funciona adequadament i els mossos «moren» congelats als vestidors i els passadissos per les baixes temperatures, ja que a l'hivern l'aire surt fred.

 

Segons les mesures de temperatura realitzades per l'USPAC, als passadissos hi ha 12 graus, al vestidor de dones 9 graus i al vestidor d'homes 13 graus. El lloc més fred, però, és la zona de custòdia on poden arribar a haver-hi 7 graus. Aquestes baixes temperatures han provocat que els treballadors de l'oficina hagin hagut de comprar calefactors i estufes a títol personal per poder treballar en condicions normals.

 

Els Mossos denuncien les baixes temperatures de la comissaria de Vilafranca
Els Mossos denuncien les baixes temperatures de la comissaria de Vilafranca | USPAC

 

Un problema des de fa anys

El sindicat dels Mossos assegura que es tracta d'un problema que es produeix des que es va obrir la comissaria i que, encara que vinguin a reparar-la, «no hi ha tres dies seguits que funcioni bé». Per això, creuen que la instal·lació del sistema no està ben feta i demanen que s'inspeccioni de dalt a baix i es canviïn les deficiències de muntatge.

 

L'USPAC reclama a la DGP que arregli el problema de la climatització que es passa «més de dos terços de l'any funcionant malament», ja que si a l'hivern treu aire fred a l'estiu en treu de calent. Els Mossos lamenten que s'estigui «vulnerant així la normativa de prevenció de riscos laborals» i es queixen d'una «manca de respecte» cap al cos policial.Comentaris

envia el comentari