Sindicats i usuaris creuen que la falta de revisors a Rodalies augmenta els passatgers sense bitllet

Des de Renfe defensen que és qüestió de civisme que tothom pagui el servei
Imatge d'arxiu d'un revisor de Renfe | CatalunyaDiari.cat

 

Alguns usuaris del servei de Rodalies de Renfe lamenten la falta de revisors habitual als trens, un fet, que segons comenten, provoca que moltes persones decideixin accedir al servei sense pagar el bitllet. Segons explica 'La Vanguardia', els usuaris remarquen que és precisament als trams més concorreguts de Rodalies, com per exemple el de Barcelona a Terrassa, on l'absència de revisors és més freqüent. Des del sindicat d'UGT de Renfe a Catalunya, creuen que la companyia és conscient del problema que suposen els viatgers que no paguen, però que no s'hi vol enfrontar per la freqüència de les agressions als revisors, que a Barcelona són molt més habituals que a la resta de l'Estat.

El sindicat assenyala els pocs revisors que té Renfe a tot Catalunya, un total de 76, que no són prou per cobrir la totalitat de les línies de manera regular. Fet que fa que moltes persones decideixin viatjar sense bitllet, perquè difícilment són descoberts. Renfe respon a aquestes crítiques al·legant que hi ha revisions periòdiques a totes les seves línies, i que el fet de suposar que tots els usuaris paguen pel servei és «una qüestió de civisme».

 

Tot i això, els usuaris habituals de les línies més afectades que sí que paguen el bitllet o l'abonament, creuen que aquesta situació els perjudica. Alguns usuaris de la línia que va de Barcelona a Terrassa afirmen que sí que hi ha presència de revisors a la línia, però que només apareixen un cop passades les estacions més concorregudes, quan al tren ja només queden alguns usuaris.