IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

S'instal·len mesures antiterroristes als voltants de la Sagrada Família

La zona s'habilitarà pel pas de vianants i s'instal·laran pilones de formigó

La Sagrada Família és el lloc més comentat a TripAdvisor.
La Sagrada Família prendrà mesures contra el terrorisme. | Cedida

La taca del terrorisme encara no s’ha esborrat del record dels barcelonins i barcelonines que, el passat 17 d’agost van assistir a un dels moments més trists de la ciutat. Utilitzant una furgoneta, un terrorista va atropellar diversos vianants a la Rambla de Barcelona, matant-ne 15 pel camí. Després dels fets, el debat sobre si la ciutat estava degudament preparada per afrontar un episodi com aquest va sorgir entre les forces polítiques i les de seguretat —de les que es va elogiar la seva actuació a l'hora d'atrapar els culpables—.

En aquesta ocasió és la Sagrada família la qui reacciona, a més d'altres zones de la ciutat comptal. La zona del voltant de l'edificació s'habilitarà al pas de vianants i, al centre de la ciutat, s'instal·laran pilons que evitin el pas de vehicles.

Canvis diversos

La zona que rodeja la mítica construcció d'Antoni Gaudí, passarà a convertir-se en, únicament, zona de pas per als vianants. Per fer realitat aquesta mesura, serà necessari el tall dels carrers Marina, Sardenya i Provença. L'aplicació d'aquestes mesures no serà automàtica, sinó que es procedirà amb precaució i de forma «compatible amb el model de ciutat», informa el consistori.

Zona Centre de la ciutat

La instal·lació d'obstacles provisionals serà una realitat (arbres, jardineres i cubs de formigó). A més, algunes de les mesures aplicades posteriorment a l'atemptat, seran substituïdes per d'altres de caràcter permanent i s'iniciaran els tràmits per incloure mesures permanents en els projectes urbanístics que ja estan en marxa.


Comentaris

envia el comentari