IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els sis aliments que has de treure de la teva amanida per perdre pes

Encara que sembli l'oferta més saludable del menú, els extres afegits poden jugar-te una mala passada

Son muchas las personas que desean perder peso y no lo consiguen por pequeños errores
Són moltes les persones que desitgen perdre pes i no ho aconsegueixen per petits errors | Cedida

Una de les grans batalles individuals del segle XXI és aquella que confronten milers de persones diàriament per vèncer la desídia i portar hàbits de vida saludables. Tanmateix, això no acaba aquí perquè perdre els quilets de més que tant molesten, causants de no veure'ns en el nostre millor estat, és el repte i somni gairebé inassolible de moltes persones.

De vegades, el somni es trunca, però no per falta de ganes o voluntat, ni per no intentar-ho les vegades suficients o oblidar la dieta i l'exercici; sinó que molts cops es fracassa perquè, sense saber-ho, ens boicotegem i camuflem hàbits dolents sota l'aparença d'hàbits saludables. Sembla mentida, però és així. Un dels casos més evidents radica en les dietes, sobretot en aquelles «verdes» que consisteixen a substituir els apetitosos àpats per amanides.

A priori, aquesta idea sembla tenir tot el sentit del món: les amanides són sanes, contenen molta fibra i engreixen poc. Tanmateix, és cert a trets generals, però incorrecte en aspectes particulars. És a dir, les amanides poder ser enganyoses i aquí està la clau del fracàs de moltes persones: creure que no engreixen és contraproduent perquè si ho fa, sobretot, gràcies a tota una sèrie d'«extres» als que no se'ls hi dóna importància, però que eleven molt les calories de les nostres amanides.

A continuació, us mostrem sis trucs recollits per 'El Confidencial' que poden ajudar a fer les vostres amanides una mica més «honestes» i tan «healthy» com perquè deixi de sumar aquestes calories indesitjades.

La llei de l'amanida: Menys acostuma a ser millor


- Prescindeix de la pasta i l'arròs. Típic, l'amanida està més bona quan la barreges amb aquests ingredients; a més, no sembla la gran cosa. No obstant això, ambdós són dos tipus de carbohidrats molt consistents i poden ser els causants de què la dieta «verda» no prosperi. Si sense ells et sembla que el teu plat es queda en res, substitueix-los per versions integrals.

- Els picatostes estan prohibits. Com en el cas anterior, els picatostes són la perdició de molts. Sembla mentida, però tenen una aportació calòrica considerable, així que si vols una sensació semblant, canvia'ls per nous.

- Adéu al formatge. Fa mal, sí, és l'ingredient estrella, combina amb gairebé tot i són poc als que no els hi perd aquest aliment. Tanmateix, és hora d'un comiat: els formatges, com els lactis, engreixen; sobretot quan es prenen amb excés. En xifres: una mica de formatge pot suposar 250 calories i 20 grams de greix. Així que «Au revoir».

Los quesos y los frutos secos le dan mucho sabor a la ensalada, pero es fácil abusar de ellos y convertirlos en un extra de grasas
Els formatges i els fruits secs li donen molt sabor a l'amanida, però és fàcil abusar d'ells i convertir-los en un extra de grasses | Unsplash.

- Les salses són enemigues. Pots provar de viure en negació, però res canviarà que les salses engreixen. Amb molt poca quantitat es poden obtenir aportacions calòriques extraordinàries, així que, com en els altres casos, és millor no perllongar el comiat i deixar de ficar-les al carro de la compra.

- Fruita deshidratada fora del menú. Pot semblar estrany perquè per definició la fruita equival a quelcom saludable, encara que hi ha excepcions: els nabius i les panses deshidratades estan en mig d'alguns plats, però tenen tant sucre que ens juguen a la contra si volem aprimar-nos. Aposta per les fruites fresques, però sense abusar.

- Digues no a les conserves. Contundent, però un dels millors consells del dia. Si vols algunes proteïnes a l'amanida, no et tallis, però escull bé. Aposta per pollastre o gall dindi a la planxa o comprat en una carnisseria; els conservats dels supermercats són gustosos, però no solen ser el producte de millor qualitat. 

Ara que coneixeu aquests fantàstics 'tips' per reduir els greixos i calories de les vostres amanides, ja no teniu excusa per baixa aquelles talles de més que tant us preocupen i que se us resisteixen des de fa temps. 


 

Las salsas están muy arraigadas en nuestros platos aunque esconden muchas calorías de más
Les salses estan molt arrelades als nostres plats, encara que amaguen moltes calories de més | Cocina y Gastronomía

 


Comentaris

envia el comentari