IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les sis alternatives naturals a l'ibuprofèn

Existeixen productes que poden fer la mateixa funció que aquest medicament

Existeixen alternatives naturals a l'ibuprofèn. Foto: Cedida

L'ibuprofèn s'ha convertit en l'antídot davant de tots els mals. De fet, és fàcil trobar al nostre voltant algú amb un blíster d'aquest medicament. Tot i així, també hi ha qui no és partidari d'utilitzar sovint l'ibuprofèn i, per això, existeixen, segons La Información, alternatives a aquesta medicina.

Una de les alternatives és la cúrcuma. Aquesta espècie, molt utilitzada a l'Índia i al sud-est asiàtic, ajuda en alguns trastorns digestius i es recomana a persones amb dispèpsia, falta d'apetit, gastritis, flatulències i digestió lenta. A més, gràcies a les seves propietats antiinflamatòries, pot ajudar a persones amb artritis, reuma, síndrome del túnel carpià i mals de cap.

Encara que pugui semblar estrany, l'ortiga és una altra d'aquestes alternatives. Les fulles d'ortiga tenen propietats curatives i antiinflamatòries en bullir-les. Pel mal de cap, només cal posar en una tassa una culleradeta d'ortiga menor, un quart de litre d'aigua bullent i es deixa reposar. Se'n poden prendre fins a dos litres al dia.

Una altra de les espècies que pot ajudar-nos a substituir el famós ibuprofèn és el pebre de caiena. Aquesta espècie conté capsaicina, que pot ajudar-nos a disminuir els símptomes de la migranya. I és que, les propietats d'estimulació d'una resposta de dolor en una altra zona del cos d'aquest pebre, pot distreure el cervell i ajudar-nos a pal·liar el dolor.

L'ungla de gat també pot ser una bona alternativa a la tradició de l'ibuprofèn. Aquesta espècie amazònica té propietats antiinflamatòries, analgèsiques, antioxidants, anticanceroses, antivirals, immunoestimulants, anticoagulants, antifúngica, cardioprotectora, antidiabètica, cicatritzant, antial·lèrgica i, fins i tot, anticonceptiva. 

També podem optar per l'àrnica, una altra de les opcions antiinflamatòries pel seu contingut en helenalina. Aquesta herba es troba habitualment en forma de pomada, crema, gel o oli, serveix per guarir morats, esquinços, dolors musculars, inflamacions i problemes generals d'ossos, tendons o musculatura. També és molt útil per les estries de l'embaràs.

Per últim, una altra de les opcions que podem utilitzar és el salze. De fet, les primeres aspirines es feien a partir d'aquest arbre situat en zones humides. Les substàncies d'aquest arbre tenen propietats analgèsiques, antipirètiques i antineuràlgiques, per això va bé en casos de febre, reuma i dolor muscular.


Comentaris

envia el comentari