Els sis beneficis de menjar magrana

Es tracta d' una fruita que és de gran ajuda en aspectes medicinals
Consumir magrana té una sèrie de beneficis medicinals | Cedida

Les magranes contenen una quantitat rica en vitamina C i antioxidants, fibra i posseeixen propietats antiinflamatòries. A més, els estudis mostren que menjar la fruita i/o beure suc de magrana pot ajudar a protegir contra diferents malalties, igual que de certs tipus de càncer i l'Alzheimer. Les magranes brinden propietats excepcionals que poden ser aprofitades amb el seu consum. A continuació et mostrarem algunes coses que pots percebre en consumir aquesta fruita tan deliciosa.

1. Són riques en potassi: Aquests antioxidants protegeixen contra les infeccions relacionades amb la diàlisi, o malalties renals, així com les complicacions cardiovasculars. Un estudi presentat a la reunió anual de 2010 de l' American Society of Nephrology va trobar que el contingut de potassi en el suc de magrana no solament redueix moltes de les complicacions relacionats amb la diàlisi per a pacients renals, si no que també mostra una taxa de morbiditat reduïda.

 

2. Frenen la gana: Posseeixen vitamina C per a gairebé el 40 per cent de la quantitat diària recomanada, mentre treballen per disminuir la pressió arterial i sadollar la gana a causa dels alts nivells de fibra. Per incloure-la en la seva dieta consideri cobrir la seva farina de civada, quinoa, o iogurt amb algunes cullerades de magrana fresca.

3. Protecció de plaques: Una altra bona notícia per als bevedors de suc de magrana és que protegeix contra els microorganismes de la placa dental. La recerca publicada en l'antiga ciència de la vida va trobar que beure el suc redueix unitats formadores de plaques en un 32 per cent. Els antioxidants del suc, anomenats polifenoles, són un factor principal darrere de la seva activitat antibacteriana.

 

4. Protecció del càncer: Un estudi de la Universitat de Califòrnia va trobar que els components del suc de magrana pot impedir que les cèl·lules de càncer de pròstata es moguin, al mateix temps que el debilitament dels senyals químics que promouen aquest tipus de càncer es propaguin. I en un altre estudi, els investigadors israelians van trobar que el suc de magrana pot prevenir i destruir les cèl·lules del càncer de mama.

 

5. Regula els nivells de PSA: Els pacients amb càncer de pròstata també poden experimentar disminució dels nivells d'antigen prostàtic específic (PSA) quan beuen 8 unces de suc de magrana cada dia, segons un estudi realitzat per la Universitat de Califòrnia. L'Institut Nacional del Càncer va informar que el PSA és una proteïna produïda per les cèl·lules de la glàndula prostàtica, i encara que no són normals o anormals nivells de PSA, els estudis mostren homes amb nivells per sota de 4.0 tenir càncer de pròstata, mentre que els homes amb nivells alts no ho fan.

 

6. Redueix el risc de patir Alzheimer i millora la memòria: Un polifenol específic anomenat punicalagina es creu que és la font de les propietats antiinflamatòries de la magrana. Un estudi en animals va demostrar que ratolins alimentats amb suc de magrana van experimentar nivells més baixos de la placa amiloide – la placa que s'acumula entre les cèl·lules nervioses del cervell, el signe distintiu de la malaltia d'Alzheimer – i va millorar el seu rendiment per a certes tasques mentals.

Més notícies de la categoria Cor