Sis hàbits que t'ajudaran a baixar de pes de matinada

Sopar els aliments adequats, donar-te un capritx saludable o mantenir l’habitació en les millors condicions són els consells més òptims

Aquests són sis hàbits per poder baixar de pes de matinada. | Cedida.

Durant el dia et costa molt treure el temps per posar-te seriosament amb l’exercici. Algun dia esporàdic aconsegueixes sortir a caminar o a córrer una mica pel parc. No cal dir que intentes mantenir una dieta equilibrada, però el teu frenètic ritme de vida fa que cada dos per tres acabis per saltar-te les normes, i així no vas enlloc... Quan notis que res d’això és suficient i veus com el greix sobrant es fa cada vegada més fort i abundant al teu abdomen i cames, potser hauries de deixar-lo en mans d’un expert: el teu cos. Aprofita les hores mortes del dia per posar-se a treballar en la crema de calories mentre tu descanses plàcidament, tal com explica CorreryFitness.com.

Un sopar picant. Ningú ha dit que hagis de ser radical. Els aliments picants estimulen al metabolisme per què fem millor la digestió i processem millor el menjar, però sense ser radical: amb què condimentis els teus sopars amb una mica de pebre aconseguiràs la dosi necessària per accelerar la crema de greixos fins a un 30%. Per evitar torçons o molèsties estomacals, procura menjar unes tres hores abans d’anar-se’n al llit.

Nits sense cobertura. No és el primer cop que llegeixes o escoltes els beneficis d’estar apagats, però continues sense posar el telèfon mòbil en mode avió o apagar-lo del tot durant la nit. Malament. La llum de les pantalles impedeix al cos relaxar-se al 100% reduint la producció de melatonina, la coneguda com hormona de la son, acabant amb el nostre somni o fins i tot, augmentant els nivells d’estrès. Recorda que engreixa. Mantingues els teus dispositius allunyats de la tauleta de nit, i si no pots evitar-ho de cap de les maneres, almenys baixa la brillantor de la pantalla abans d’anar-te’n al llit.

Xocolata a les nits. Això sí, la xocolata ha de ser pura. Prendre una o dues unces de xocolata negra que contingui almenys un 70% de cacau unes dues hores abans d’anar-te’n al llit tindrà un efecte antioxidant i relaxant del més adequat perquè el nostre cos es posi a cremar els greixos. Compte en passar-te amb la quantitat, ja que, la xocolata negra també conté una mica de cafeïna i menjar més del compte podria destruir el teu pla d’aprimament nocturn i la teva capacitat per agafar el son.

Puja les persianes del tot. Si et trobes entre els afortunats que dormen tranquil·lament encara que entri la llum del sol per la finestra, estàs d’enhorabona. Tal com va demostrar un estudi publicat a la revista American Journal of Epidemiology, les persones que dormen completament a les fosques són més propenses a engreixar durant les hores de son. A més, tenen fins a un 21% més de probabilitats de desenvolupar obesitat. Deixar que entri una mica de llum a l’habitació ens ajuda a segregar més quantitat de melatonina de tal forma que el nostre cos es manté en un estat de descans profund podent realitzar eficaçment les seves funcions reparadores i estabilitzadores de l’organisme. No l’alteris, necessites descansar.

Mantingues freda l’habitació. La temperatura ideal per dormir és entre quinze i divuit graus. Aquesta és la millor forma d’activar el nostre greix marró perquè es dediqui a cremar a la seva enemiga, el greix blanc, mentre nosaltres descansem. Davant del fred, el greix marró s’activa per intentar mantenir el nostre cos calent. Un petit impuls que l’ajudarà a desfer-se de moltes més calories que si dormim en un ambient massa càlid.

Fes-te infusions. Un clàssic que mai falla. T’ajuda a agafar el son i et relaxen, sempre i quan no contingui excitants. La camamilla o la valeriana són els millors aliats no solament per a dormir com un àngel, sinó per calmar el nostre apetit i despertar-nos sense aquesta gana voraç que ens ajuda a esmorzar aliments inadequats amb molts greixos. Per molt que repeteixis que «ja ho cremaràs durant el dia» és millor no posar massa a prova les teves capacitats i donar-li al teu cos l’esmorzar ideal per mantenir-se sa i poder realitzar de forma adequada el procés d’aprimament.


Comentaris

envia el comentari