IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els sis mals que pot combatre l'all

L'all és un vegetal que té propietats medicinals. Foto: CatalunyaDiari.cat

L'all no només és un aliment, sinó que conté propietats medicinals que el converteixen en un remei per a diversos mals. Rolloid ha fet un recull dels més rellevants, que són els següents:

  

  

La tos. L'all és un aliat per combatre la tos perquè actua com a expectorant, antibacterià i descongestionant. Per aquest mal, es recomana prendre una infusió de diversos alls i orenga o, fins i tot, un got d'aigua bullent amb una dent d'all picada.

  

  

Mal de queixal. L'alt contingut de sofre que presenta l'all pot ser efectiu per tractar diversos mals, entre ells el de queixal. Per reduir aquest dolor, s'ha de tallar un all per la meitat i aplicar-lo sobre la dent que ens fa mal.

  

  

El colesterol. Menjar dues dents d'all fresques cada matí pot ajudar-nos a reduir el colesterol.

  

  

La candidiasi. Aquesta hortalissa també té propietats antifúngiques i antibacterianes, fet que pot ajudar a controlar i prevenir els fongs i altres infeccions vaginals. El que cal fer és introduir una dent d'all a l'interior de la vagina, lligada amb un fil perquè sigui més fàcil extreure-la, quan es noten els primers símptomes.

  

  

Els fongs. En el cas anterior ja s'ha parlat de les propietats antifúngiques de l'all. Els fongs en una altra part del cos, com poden ser els peus, els podem combatre amb una barreja d'aigua  bullent amb all triturat i submergir la zona afectada, o també menjant all cru.

  

  

El càncer. El Instituto Nacional del Cáncer ha descobert que l'all és un dels vegetals que podria tenir propietats anticanceroses. Tot i que es desconeix la quantitat exacta d'all que cal consumir diàriament, es recomana entre 2 i 5 grams d'all fresc.


Comentaris

envia el comentari