Les sis monedes d'un cèntim per les quals paguen 6.600 euros

Es tracta d'un lot defectuós fabricat a Itàlia
Imagen de la moneda de 1 céntimo italiana que podría valer 6.000 euros
Imatge de la moneda d'1 cèntim italiana que podria valer 6.000 euros. | Cedida

Molta gent considera les monedes d'un cèntim com una molèstia que t'emplena la cartera i no val pràcticament res. És més, són bastants els que ni tan sols es molesten en recollir-la del terra quan els hi cau o quan en troben una. També estan els que la rebutgen quan la caixera els hi torna com a canvi. Però tots canviarien d'opinió si sabessin que existeixen sis monedes d'aquest valor que poden vendre's per 6.000 euros.

Concretament aquestes peces tan valorades pertanyen a un model amb un error que va fabricar l'Institut Nacional de la Moneda Italiana. Els fets es remunten al passat 2002, quan aquestes monedes, d'una mida igual a les de dos cèntims, es van posar en circulació. La solució per evitar aquest error va ser la de crear aquesta particular moneda en un objecte de col·leccionista.

La firma Bolaffi va ser la primera a començar aquesta iniciativa i va aconseguir fins a sis unitats d'aquestes característiques. El 2013 les va vendre i la resposta va ser contundent, un col·leccionista va pagar 1.100 euros per cada moneda, el que suma un total de 6.600 euros pel total. Això va convertir aquestes peces d'un cèntim en les més cares del món.

Els dos euros de Finlàndia

Un altre cas similar va tenir lloc a Finlàndia l'any 2004. Amb l'ampliació de la Unió Europea, el país nòrdic va emetre una nova edició especial de les monedes de dos euros. Concretament es van crear un milió de monedes amb una il·lustració especial en memòria de l'esdeveniment al continent.

En aquest cas els col·leccionistes tampoc van voler esperar i, tot i que el nombre de monedes d'aquest tipus és més elevat i que encara n'hi ha moltes en circulació, els especialistes no dubten en oferir fins a 60 euros per fer-se amb una d'aquestes unitats.

 

Imagen de la moneda de 2 euros de Finlandia

Imatge de la moneda de 2 euros de Finlàndia. | Cedida

 

La commemoració de San Marino el 2005

Hi ha un altre cas amb les mateixes característiques que els que hem explicat d'Itàlia i Finlàndia. Existeix una moneda de dos euros feta a San Marino l'any 2005, per la qual també es paguen molts diners. Aquesta pertany a una edició especial de la qual es van produir 130.000 unitats. 

Actualment, els coleccionistes es mostren receptius a adquirir una d'aquestes peces i arriben a pagar fins a 120 euros a les cases de subhasta, fet que multiplica notablement el vertader valor de la moneda.

Imagen de la moneda de 2 euros de San Marino

Imatge de la moneda de 2 euros de San Marino. | Cedida

 Comentaris

envia el comentari