Sis símptomes que ajuden a detectar el càncer d'estómac en una fase inicial

Aquesta malaltia és una de les més freqüents i mortíferes

El càncer d'estómac és el sisè més freqüent a Espanya. | Cedida

El càncer d'estómac és un dels més freqüents i mortífers, sobretot entre els homes majors de 50. Malgrat que en els últims anys la incidència dels tumors a l'estómac està disminuint, se situa com el sisè càncer més comú a Espanya amb una taxa anual de 24 casos per cada 100.000 habitants. La malaltia tendeix a desenvolupar-se lentament en un període llarg i abans de formar-se el veritable càncer, sovint el cos va experimentant canvis i símptomes que poden donar-nos pistes per aconseguir un diagnòstic en fase inicial. A continuació explicarem 6 símptomes que poden ser conseqüència d'un càncer d'estómac.

- Pèrdua de la gana: Sovint els que pateixen un tumor a l'estómac senten una sensació de sacietat molt primerenca. És a dir, menjant molt poc ja es noten plens. Això es deu al fet que les cèl·lules canceroses secreten substàncies que disminueixen els senyals de fam del cos.

 

- Pèrdua de pes: Com a conseqüència d'aquest primer símptoma és molt comú que els que pateixin càncer d'estómac perdin molt de pes en poc temps. També és important saber que la pèrdua de pes pot ser gradual. Així que, davant una baixada important sense explicació aparent, és recomanable acudir al metge.

- Distensió abdominal, diarrea i restrenyiment: Un tumor al tracte digestiu ve acompanyat normalment de sensació d'inflor i canvis en les evacuacions intestinals. Amb el temps s'acumularà més fluid a l'estómac i és possible que el pacient noti embalums i inflor.

-Acidesa constant: L'ardor d'estómac és molt comú en aquest tipus de malalties. El tumor pot causar signes d'indigestió com la regurgitació d'àcid cap a l'esòfag i eructes.

 

- Vòmits de sang: El sagnat pot ser un símptoma de càncer avançat. L'hemorràgia, ocasionada per l'erosió dels vasos subjacents pel tumor, s'evidencia per la presència de sang en el vòmit o en les deposicions. Si aquests sagnats es fan habituals, també poden produir una anèmia crònica. Si el sagnat està relacionat amb el càncer gàstric, és molt probable que la femta hagi adquirit un color negre.


Comentaris

envia el comentari