Sis trucs per treure les arrugues sense planxar

Aquesta tasca tan tediosa s'intenta evitar per tots els mitjans

La planxa sempre s'acumula i és la tasca que més s'evita | Cedida.

 

És difícil no tenir alguna peça per planxar en l'armari. A tots ens ha passat que la pila de roba mai està buida, i és una de les tasques que tots donem de costat i acabem planxant únicament el que necessitem en aquell moment. Camises, bruses, pantalons de vestit, vestits i altres han de passar per la planxa tard o d'hora, però sempre podem recórrer a alguns trucs per estalviar temps en el planxat.

Per poder dur-los a terme no és necessari que treieu la taula de planxar. Existeixen altres alternatives que et poden treure de la dificultat al moment sense necessitat d'usar la planxa. És hora de posar en pràctica aquests senzills trucs per llevar les arrugues de la roba:

1. Llevar les arrugues de la roba amb la dutxa: Si col·loquem la peça en un penjador, la pengem prop de la banyera i ens donem una dutxa d'aigua calent, el vapor farà que la peça s'humitegi i guanyi pes, la qual cosa farà que s'estiri i perdi gairebé per complet les arrugues. És un truc ideal per a peces de teixits lleugers com a camises d'home, faldilles, bruses i samarretes fines. Si és necessari, dóna una passada final amb l'assecador.

2. Truc de la tovallola humida: És ideal per eliminar arrugues en peces fines com a camises o samarretes quan no tens temps de planxar. Consisteix a col·locar la peça ben estirada sobre una superfície plana i cobrir-la amb una tovallola humida perquè generi pes. Deixa-la uns quinze minuts i després pressiona-la amb les mans perquè les arrugues es vagin atenuant.

3. Enrotllar la roba per llevar les arrugues: Aquest truc resulta ideal per a aquelles peces gruixudes com a pantalons o teixits vaquers. Plega els pantalons per la meitat de manera que les cames quedin alineades i estira bé el teixit perquè no quedin arrugues. Llavors, comença a enrotllar la peça des de la cintura fins als peus, procurant que quedi ben premsada. Aquest truc et servirà per a quan viatges i necessitis guardar uns pantalons en la maleta.

4. Polvoritzar aigua: Igual que de vegades usem aigua de planxat per eliminar les arrugues de la roba que se'ns resisteix, podem usar-la per a casos d'emergència. Penja la peça en un penjador i amb un envàs amb polvoritzador ruixa-la amb aigua fins a humitejar-la lleugerament. Després tendeix-la a l'aire lliure i a l'ombra, tret que es tracti de roba blanca. És un truc que resulta molt efectiu en els mesos de calor.

5. Llevar les arrugues de la roba amb l'assecador: Per aconseguir-ho, humiteja la peça com en el truc anterior i, una vegada penjada en el penjador, passa l'assecador per tots els racons. En teixits fins com la gasa o la seda usa sempre aire fred.

6. Planxes per al pèl: aquest truc és molt útil per planxar en segons els detalls de la roba com el coll, les solapes, les butxaques o els punys. Aprofita el moment d'usar les planxes per al pèl per retocar la peça que se t'ha arrugat


Comentaris

envia el comentari