IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Societat Civil Catalana celebrarà el dia de la Constitució a Brussel·les

Serà just abans de que Òmnium i ANC facin una manifestació en defensa de Carles Puigdemont i els exconsellers

José Rosiñol, presidente de Societat Civil Catalana
José Rosiñol, presidente de Societat Civil Catalana | EFE

Societat Civil Catalana ha decidit celebrar la Constitució a Brussel·les. Els dies cinc i sis de desembre la capital d’Europa es convertirà en escenari de la commemoració de l’aniversari de la Carta Magna. Segons José Rosiñol, president de l’entitat, això es fa amb la intenció de «defensar que cada ciutadà és lliure de pensar el que vulgui i com vulgui sempre que estigui dins del marc legal vigent».

També el dia sis de desembre es farà a Brussel·les una manifestació promoguda per ANC i Òmnium en defensa de Carles Puigdemont i els exconsellers que es troben a la ciutat europea, serà tot just unes hores després dels actes de celebració de la Constitució.

Defensaran la Constitució a Brussel·les

En els actes de dimarts dia cinc, la comitiva de Societat Civil Catalana presentarà al parlament europeu un informe de «dèficits de qualitat democràtica» a Catalunya en el que es denuncien les «actuacions antidemocràtiques» del govern de la Generalitat així com dels diferents partís independentistes.

El dia següent, dimecres dia sis, SCC farà una conferencia sobre la Constitució espanyola, en concret tractarà sobre el paper que aquesta va tenir en la Transició espanyola i també dintre d’Europa. Es farà, d’altra banda, un acte anomenat «EUROPE: no place for nationalism» (EUROPA: no hi ha lloc pel nacionalisme).

Tots els actes estan especialment pensats per defensar la Constitució espanyola i ressaltar les coses bones d’aquesta, però en especial i davant la situació que es viu a Catalunya, s’ha volgut donar importància al tema dels nacionalismes. Societat Civil Catalana vol amb aquests actes posar en valor la democràcia, la convivència i el diàleg dintre de la llei.

«Per SCC és imprescindible comunicar a Europa i a tothom que la majoria de catalans estan a favor de continuar formant part d'Espanya», explica Rosiñol. Es vol també advertir de que els nacionalismes van «en contra del projecte comú europeu».

No només a Brussel·les arribarà la commemoració de l’aniversari de la Constitució espanyola, i es que també una comitiva de SCC viatjarà a Washington per fer-hi diferents actes amb congressistes nortamericans, periodistes i més.


Comentaris

envia el comentari