La reina Sofia en un acte institucional

I amb Joan Carles fugat: la decisió que ha pres Sofia que deixa l'emèrit en mal lloc

Serà la primera vegada que veurem Felip i Letícia, i les seves filles, Elionor i Sofia, amb la matriarca reial

Des d'abans que es fes públic l'exili de Joan Carles I, la reina Sofia ja s'havia allunyat de l'opinió pública, però fa unes setmanes va tornar a reprendre les seves activitats solidàries i culturals.

Abans de reprendre la seva agenda tan sols se la va veure fent la seva visita anual al març al Crist de Medinaceli i, paral·lelament, al juny presidint una reunió amb el patronat de la fundació que porta el seu nom. Després d'això només va aparèixer públicament en dues ocasions pels carrers de Mallorca al costat de la seva germana, la princesa Irene de Grècia, i la seva cosina, Tatiana Radziwill.

Però a malgrat que feia mesos que estava allunyada del focus mediàtic, sembla que l'arribada de setembre va suposar també la seva tornada a les cites que tenia preparades en el seu calendari.

Primer va viatjar a Màlaga per a participar en la neteja d'una de les seves platges, després va visitar el Banc d'Aliments d'Albacete i aquest dimecres el de Toledo. A més, tenia previst acudir a un recital a Eivissa a càrrec de l'Escola Superior de Música Reina Sofia, però s'ha hagut d'anul·lar a causa de la crisi sanitària que està travessant Espanya.

No obstant això, encara té dues cites pendents per a aquest mes a les quals mai s'abstè i que de moment no han estat cancel·lades: el 15 d'octubre, la mare de Felip VI lliurarà el Premi BMW de pintura en el Teatre Real i l'endemà se celebrarà la cerimònia dels Premis Princesa d'Astúries.

Serà aleshores la primera vegada en molts mesos que vegem els reis, Felip i Letícia, i les seves filles, Elionor i Sofia al costat de la reina Sofia. Potser, fins i tot, es pot veure a Joan Carles I en aquesta celebració; només si la notícia del seu retorn és certa.

Una cerimònia diferent

Els Premis Princesa d'Astúries, als quals alguns consideren com els Nobel espanyols, seran molt diferents al que estem acostumats a causa de l'epidèmia.

Aquesta vegada la cerimònia se celebrarà en el saló Covadonga de l'hotel de la Reconquesta i tan sols assistiran els reis, la princesa Elionor i la reina Sofia, a més de les a més de les autoritats i aquells premiats que assisteixin. En un altre saló podrien seguir l'acte a través de pantalles els patrons i alguns convidats institucionals. No se sap res sobre la família de Letícia, els qui solen ser habituals en aquests premis.

També s'ha anul·lat la recepció i la copa posterior amb l'objectiu que cap dels assistents es llevi en la màscara. Així mateix, s'han cancel·lat altres actes habituals com el concert i el sopar de la nit anterior a la cerimònia, l'esmorzar previ i la gran recepció als ciutadans d'Astúries.