Sofía Suescun

Sofía Suescun destapa el pitjor de la malaltia: «Va anar a les vies del tren»

Sofia Suescun ha tret a la llum la situació tan angoixant viscuda per un familiar

Sofia Suescun fa molts mesos que està allunyada de la televisió, després d'un 'desacord' amb Telecinco. Tot i això, aquests dies ha tornat a ser protagonista de l'actualitat. El motiu és que ha desvelat que la seva mare, Maite Galdeano, pateix càncer de sang des de fa anys.

Donar a conèixer aquesta greu malaltia ha portat, a més, que l'al·ludida hagi decidit parlar. I ho ha fet per confessar no només el que pateix per aquesta patologia sinó també la bogeria que va estar a punt de cometre. Es va voler treure la vida.

Sofia Suescun i les dades de la situació de la seva mare

La núvia de Kiko Jiménez va aprofitar la seva última entrevista a Lecturas per confessar un secret familiar. Així, va revelar que Maite fa anys que pateix les conseqüències d'un càncer, que li va ser diagnosticat amb 38 anys. En aquest sentit va relatar que era un «càncer molt traïdor, li pot donar un trombe de sobte, no avisa».

De la mateixa manera, ha indicat que aquesta patologia «és poc freqüent, la pateixen en molt poques persones. Es transmet de pare a filla, va als gens del pare. Jo no la tindré, però a la meva mare li ha tocat, és l'única de les germanes que la té».

Foto de Maite Galdeano
Sofía Suescun sap que la seva mare, Maite Galdeano, va intentar suicidar-se | EP

Això no és tot, ja que Sofía Suescun va manifestar amb total sinceritat que «la meva mare és el meu tot. No he volgut pensar més del compte perquè em cauria el món a sobre», tot i que va reconèixer que Maite «podria morir en qualsevol moment».

Sofia Suescun coneix l'intent de suïcidi

La guanyadora de Supervivientes i Gran Hermano va deixar clar a l'entrevista que temia perdre la seva mare. I ara deu haver conegut que va estar a punt de fer-ho fa anys. Sí, perquè Galdeano, com ha reconegut en una entrevista per a la mateixa revista que es va voler treure la vida.

Exactament ha explicat que va optar per suïcidar-se a les vies del tren, però no ho va fer efectiu. Això sí, no se li va treure la idea del cap. Es va decantar per una altra alternativa: «En saber com n'era de forta aquesta malaltia, vaig pensar: 'Amb deixar de prendre la medicació, em dona un trombe i ciao'[...]Vaig deixar la medicació, m'abraçava a l'hematòloga plorant totes dues i em va dir: 'Però què has fet? Ara t'has fotut tota la sang. Passa a sala i que et treguin mig litre de sang'. Em vaig fotre del tot».

Sobre aquesta situació, la mare de Suescun ha donat més detalls: «En treure'm les pastilles em vaig marejar i vaig caure a terra. Quan em vaig despertar, no sabia què havia fet i me'n vaig anar corrent a l'hospital. Estava fatal». A això hi ha afegit: «L'hematòloga em va 'fotre' una esbroncada important i jo li deia que em volia suïcidar. Li deia: 'Me'n vull anar, no aguanto aquesta puta vida'».

D'aquesta manera, ha revelat la situació tan angoixant que va patir tot just ser diagnosticada. A més, ha relatat que era tan complicat tot que fins i tot li va demanar a la seva doctora que la sotmetés a una intervenció. En concret, li va demanar que li fes un trasplantament de medul·la.

Maite Galdeano durant el programa de televisió 'La Gala de Supervivientes' a Madrid el diumenge 08 de març de 2020
Sofía Suescun és conscient del sofriment de la seva mare | GTRES

No obstant això, aquesta operació mai no es va produir. Segons ha explicat, el metge li va explicar que «amb un trasplantament d'aquesta classe hi havia un 99% de risc de morir. Em va dir: 'Si vols t'ho faig, però és molt arriscat'».

Sofia Suescun ha pogut veure a l'exclusiva de la seva mare una cosa que segur l'ha emocionat moltíssim. I és que Galdeano ha confessat que va ser ella qui li va treure la idea de suïcidar-se. Ha admès: «Va ser la meva Sofia, com sempre.[...] Em vaig adonar que havia de lluitar per ella, acceptar la p*ta malaltia i fer allò que em digui l'hematòloga, punt final».