Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Primer pla de la reina Sofia amb el cap cot

La reina Sofia, forçada a fer el seu viatge més trist: «Ha mort»

La mare de Felip VI haurà d'anar-se'n durant la vigília del dia de Reis

Viatjar per una mort mai és plat de bon gust. I menys, si tens 84 anys. Però així és el protocol i aquests són els hàndicaps de formar part de la Família Reial. I és que a la Zarzuela han escollit a l'emèrita, la reina Sofia, per fer una funció que podrien fer perfectament Felip o Letícia. 

La reina viatjarà dijous vinent, 5 de gener, al Vaticà per a assistir al funeral del Papa Benet XVI. La reina hi assistirà acompanyada pel ministre de Presidència, Félix Bolaños; i de l'ambaixadora espanyola a la Santa Seu, Isabel Celaá. 

Així doncs, és més que probable que Elionor i Sofia no estiguin amb la seva àvia durant un dia més que assenyalat: el dia de reis. La reina Sofia visitarà el vaticà durant la vigília de la festivitat i és possible que no arribi a taula el dia 6. S'hauran de buscar, doncs, solucions imaginatives. 

Reina Letícia i reina Sofia
Els rumors de mala maror entre Letícia i Sofia són constants.  | EUROPA PRESS

L'adeu a un pare que passarà a la història a casa nostra

Per a Catalunya, Benet XVI passarà a la història com el papa que va convertir la Sagrada Família en basílica. El 7 de novembre del 2010 va visitar Barcelona i va convertir el temple dissenyat per Antoni Gaudí en una basílica menor, una església de significació destacada a la qual es reconeix un prestigi especial i que només pot ser utilitzada per al culte.

Més de 6.000 persones van assistir a la cerimònia, en la qual Benet XVI va dir algunes frases en català. Al carrer, 250.000 persones van omplir els carrers del voltant del temple durant el matí i el migdia per rebre el papa. Abans, gairebé 2.000 persones s’havien involucrat en l’organització de la visita.

Aquell dia, altres ciutadans també van sortir als carrers de Barcelona per dir ‘Jo no t’espero’. Les protestes a favor del laïcisme a la capital catalana van venir després que Benet XVI suscités la que llavors era la seva última polèmica en una visita a Santiago de Compostel·la, on va advertir de l’“anticlericalisme” que vivia Espanya, tot comparant-lo amb el viscut durant la Segona República.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp