Qui són els 15 individus més rics del planeta?

T'expliquem com han aconseguit la seva fortuna i a quina quantitat ascendeix
Imagen de Warren Buffet, una de las tres personas más ricas del planeta.
Warren Buffett, entre els tres individus amb la fortuna més gran del planeta | Wall Street Journal

Mentre que algunes persones tenen el somni de fer un gran viatge pel món sencer, n'hi ha d'altres que tenen ganes de saltar a la fama o, d'altres, que volen arribar a tenir molts i molts diners. Tot seguit, descobriràs qui són els 15 individus amb més riquesa del planeta, persones que tenen a l'abast els seus somnis perquè, encara que els diners no fan ser feliç, hi poden contribuir. 

 

 

Els 15 individus amb la fortuna més alta del món

Hem perfilat els individus més rics del planeta seguint les dades que ofereix la coneguda revista 'Forbes', que va actualitzant la classificació cada any. Sigui com sigui, el càlcul de la fortuna que té aquesta gent es fa basant-se en tot el patrimoni del qual disposa, i cada any pot canviar de manera important. 

 

15. Samuel Robson Walton: 46.200 milions d'euros

En quinzè lloc, obre la nostra classificació de xifres astronòmiques el nord-americà Samuel Robson Walton, de 73 anys d'edat. Dirigeix Walmart, que és l'empresa amb un volum de vendes més elevat de totes les que existeixen i que, tot i ser originària dels Estats Units, ja disposa d'establiments comercials arreu del planeta.

 

14. Jim Walton: 46.400 milions d'euros

Amb 70 anys d'edat en Jim, que és el germà petit d'en Samuel Robson Walton, del qual acabem de parlar, ocupa el catorzè lloc d'individus amb més fortuna del planeta. En Jim Walton ocupa alts càrrecs a dues empreses familiars: Arvest Bank i Walmart.

 

Aquests dos germans no podrien presumir d'una gran fortuna sense haver comptat amb l'ajuda del caràcter emprenedor del seu progenitor, anomenat Sam Walton, que quan va acabar el servei militar va decidir fundar dues de les botigues minoristes que tenen un pes més gran al planeta. Els seus fructífers negocis no haurien estat possibles sense la seva habilitat a l'hora de valorar allò que li transmeten les transaccions sobre els clients.

 

13. Sergey Brin: 47.500 milions d'euros

Després d'haver parlat de la fortuna de la família Walton, ens centrarem en un home amb un perfil molt habitual dins de la classificació d'individus més rics del planeta: el de magnat de la tecnologia o empresari d'internet.

 

En aquest cas, parlem de l'home que, amb l'ajuda d'en Larry Page, va crear Google. Es tracta d'en Sergey Brin, té 45 anys i avui en dia presideix el grup d'empreses Alphabet Inc., que té a Google com a principal subsidiària. Sense entendre la història del seu soci principal ens seria impossible entendre la seva.

GOOGLE
Els fundadors de Google es troben a la llista de personalitats més riques del planeta | Cedida

 

12. Larry Page: 48.800 milions d'euros

En Larry Page —que actualment té 45 anys— i en Sergey Brin es van conèixer quan estudiaven a la Universitat de Stanford. Tot i que primer van trobar que tenien diverses diferències, van acabar connectant i compartint allò que pensaven d'una manera força ràpida. Els interessos que compartien pel que fa a l'aplicació de les matemàtiques en el camp d'internet van dur-los a crear BackRub l'any 1996, que seria el predecessor de Google.

 

El seu projecte compartit va acabar adquirint unes dimensions tan importants que finalment van deixar la universitat per focalitzar-se en aquest motor de cerca tan innovador i eficaç, primer des d'un garatge a Merlo Park —Sillicon Valley— que van llogar amb l'ajuda econòmica que els van oferir diversos amics, familiars i professors. La llegenda vinculada amb Google acabava d'iniciar-se.

 

11. Michael Bloomberg: 50.000 milions d'euros

Michael Bloomberg és un empresari molt polifacètic de 76 anys d'edat, que va ser alcalde de la ciutat de Nova York i fundador de la companyia Bloomberg L.P., especialitzada en programari de finances. Hem de dir que no només el trobem dins del llistat d'individus més rics del món, sinó que també el podem trobar a la llista de persones que exerceixen més influència del planeta, amb personalitats de la talla del papa de Roma o el president de Rússia.

 

10. Larry Ellison: 58.500 milions d'euros

Ellison, que té 74 anys, dirigeix la part tecnològica d'Oracle Coroporation, una altra empresa gegant de la qual també va ser el fundador. Es tracta d'un home amb un punt d'excentricitat i uns gustos ben singulars: el seu iot és el que té les dimensions més grans del planeta i, a més, fa col·lecció d'avions de la Segona Guerra Mundial.

 

Igualment, és cèlebre l'enemistat que manté amb en Larry Page, de Google, que és un dels competidors més importants que té a Palo Alto. Ellison té dos fills que treballen al món del cinema i ha arribat a divorciar-se quatre vegades.

 

9. David Koch: 60.000 milions d'euros

Els directius de Koch Industries ocupen els dos següents llocs de la nostra llista. Aquest conglomerat d'empreses nord-americà no és tan famós com d'altres però s'encarrega de gestionar empreses ben grans petroleres, metal·lúrgiques, de l'àmbit de la tecnologia química i del de l'extracció de minerals. A banda, ha rebut moltes crítiques per haver donat, suposadament, sumes molt importants de diners a organitzacions que neguen el canvi climàtic.

 

David Koch, en concret, amb 78 anys d'edat ostenta el càrrec de vicepresident executiu del conglomerat, molt criticat pels perills ambientals que pot representar per a la Terra.

 

8. Charles Koch: 60.000 milions d'euros

Amb 82 anys, Charles Koch és l'altre copropietari de Koch Industries, i posseeix una trajectòria que també s'ha vist tacada per algunes polèmiques. A banda d'haver secundat alguns moviments de caire conservador, ha donat suport al cèlebre moviment ultraconservador nord-americà del Tea Party contra l'antic president del país, Barack Obama.

 

7. Carlos Slim: 67.000 milions d'euros

Carlos Slim és un ric home mexicà de 78 anys d'edat. És propietari de diversos béns en sectors variats i, per això, no se'l pot vincular amb una única activitat específica. La seva fortuna s'ha anat multiplicant sobretot des de l'any 1997, moment en què va fer l'adquisició de diverses accions d'Apple Inc. El sector predilecte de l'home és el de les telecomunicacions, tal com podem veure amb la compra que va fer el mateix 1997 de l'empresa Prodigy.

 

Igualment, Slim és el tercer accionista més important de 'The New York Times', amb un 6,7 de les accions del diari, i ha adquirit diversos clubs futbolístics de Mèxic gràcies al seu gran capital.

 

6. Amancio Ortega: 70.000 milions d'euros

Amb 82 anys, l'espanyol Amancio Ortega ocupa la sisena posició entre les persones més riques de tot el planeta. Va crear l'empresa Inditex, del sector tèxtil, i la va dirigir fins l'any 2011. A partir d'aleshores, va passar a ocupar un càrrec una mica menys intens dins d'Inditex. Dins de totes les creacions d'aquest home gallec que prové d'un entorn molt humil, Zara és la més destacada. 

 

Igualment, Ortega ha participat en altres negocis dins del sector financer, immobiliari o de la gestió de fons d'inversió. Podria ser que això l'hagués empès a esdevenir l'home més ric de tot el planeta l'any 2015 i superar l'icònic Bill Gates.

Amancio Ortega, l'espanyol més ric de tots i un dels homes amb més fortuna del planeta
Amancio Ortega, l'espanyol més ric de tots i un dels homes amb més fortuna del planeta | EspañaDiario

 

5. Mark Zuckerberg: 71.000 milions d'euros

Zuckerberg, a banda d'ocupar el cinquè lloc d'individus més rics del món, amb tan sols 33 anys ha esdevingut la persona més jove de tot el llistat que elabora Forbes, una classificació on també apareixen els companys amb els quals va fundar la coneguda xarxa social Facebook durant la seva estada a Harvard: Chris Hughes, Eduardo Saverin i Dustin Moskovitz.

 

Des d'un bon començament, Facebook s'ha enfrontat a diverses polèmiques. Al principi de tot, la mateixa Universitat de Harvard acusava Mark Zuckerberg d'haver hackejat internet per tal d'aconseguir, sense consentiment, fotografies d'altres estudiants del centre.

 

4. Bernard Arnault: 72.000 milions d'euros

Bernard Arnault, home de negocis francès d'èxit, ha aconseguit prendre el títol d'europeu més ric a l'espanyol Amancio Ortega. La seva principal activitat és la venda de productes luxosos.

 

A banda de ser un gran apassionat del col·leccionisme i l'art i d'haver donat suport a moltes fundacions i exposicions, constitueix l'accionista més important de conegudes empreses com ara Christian Dior o LVMH, que és un grup força recent dins de l'àmbit del luxe. 

 

3. Warren Buffett: 84.000 milions d'euros

Ens situem ja dins del podi de la gent amb més diners de tot el planeta. En tercer lloc, hi trobem l'empresari i director de 87 anys Warren Buffett, que rep el sobrenom «Oracle d'Omaha». Tot i posseir una fortuna increïblement gran, no en fa gaire ostentació i les persones del seu voltant afirmen que es tracta d'algú amb un caràcter auster.

 

Buffett ha fundat Buffett Partnerships Ltdi Buffett Associated Ltd., totes dues companyies del sector de les finances. En aquestes dues grans empreses, fa servir la seva coneguda tàctica d'inversió en 20 claus, com ara la coneguda «vagi amb compte quan la resta de persones es mostren cobdicioses, i a l'inrevés».

 

2. Bill Gates: 90.000 milions d'euros

Bill Gates, el cèlebre creador de l'exitosa Microsoft, és un personatge molt habitual en aquesta llista, i s'ha mantingut durant diversos anys al primer lloc de la classificació d'homes amb més riquesa de tot el planeta. Amb 62 anys, va ser competidor directe d'algunes empreses emergents de la talla d'Oracle i Apple.

 

De la mateixa manera que el creador de Facebook, Gates va estudiar a Harvard i, allà, va saber desenvolupar les seves idees tecnològiques. El productor que Microsoft va començar utilitzant va ser MS-DOS, un sistema operatiu que aviat va necessitar una interfície a nivell gràfic. Poc després, Gates va haver de posar a punt el sistema Microsoft Windows, que avui en dia segueix essent un dels més habituals als ordinadors de la gent.

 

1. Jeff Bezos: 112.000 milions d'euros

I finalment, en primera posició de la nostra llista de les persones més riques del planeta hi trobem el creador i director executiu de la coneguda empresa Amazon, el nord-americà Jeff Bezos. Amb 54 anys, Bezos també és el principal accionista de Blue Origin i de 'The Washington Post'. 

 

L'enorme creixement d'Amazon i d'alguna de les plataformes que la van precedir, com ara Cadabra.com, va sorprendre tothom, fins i tot el seu creador. Per aquesta raó, Bezos va decidir diversificar la plataforma web d'Amazon i actualment s'hi pot trobar de tot.

 

El seu èxit no es pot entendre sense la seva visió avançada sobre els beneficis que aportaria internet ni sense l'auge de les vendes en línia. Ara bé, Bezos també destaca, segons la Confederació Internacional de Sindicats, per trobar-se al capdamunt de la llista de pitjors caps del planeta.

 Comentaris

envia el comentari