IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Sopars prohibits: aquests són els 6 aliments que mai has de menjar per sopar

Hi ha certs aliments que no hem de consumir abans de dormir si volem portar una vida saludable.

.

El sopar és l'últim àpat del dia, i no el menys important: consumir aliments que contribueixin a una bona digestió i que no provoquin malestar és essencial per poder descansar de manera adequada a la nit. Malgrat això, moltes persones decideixen no sopar, ingerir aliments amb baix valor nutricional o amb massa greixos i calories.

A continuació expliquem la importància de sopar de manera equilibrada i nutritiva, així com les greus conseqüències que comporta no sopar, o fer-ho a l'excés. A més us mostrarem 6 aliments de consum prohibit a la nit i explicarem quin és el motiu que no s'hagin de menjar poc abans de dormir.

La importància d'un sopar nutritiu

Existeix la creença popular que no sopar ajuda a perdre pes, però no és així. Quan no sopem, l'endemà solem aixecar-nos amb ganes de devorar i caiem en la temptació d'ingerir aliments que no afavoreixen la pèrdua de pes sinó més aviat el contrari, tals com a brioixeria industrial, galetes, suculents entrepans o grans quantitats de cereals.

El sopar és l'últim menjar del dia, i com tal té una gran importància per a una correcta regeneració de l'organisme i un descans ple i reparador.

El cos necessita energia de manera constant ja que consumim calories fins i tot quan aparentment no estem fent gens, però és cert que no tots els aliments són adequats per proporcionar-nos aquesta energia ja que han de ser rics en vitamines i baixos en greixos no saludables.
 

Cremem calories fins i tot quan no fem gens

De fet, si no ens aixequéssim del llit durant un dia sencer, així i tot el nostre organisme consumiria unes 65 calories per hora de mitjana, la qual cosa es tradueix en un total de 1500 calories al dia.

Amb això volem dir que fins i tot dormint necessitem energia perquè tots els processos bàsics, com la respiració o el funcionament de la resta d'òrgans i sistemes corporals, es duguin a terme de forma adequada.

És per això que quan no se sopa o es consumeix algun aliment inadequat a la nit això afecta de manera directa al descans, bé per gana o bé per una digestió molesta i difícil que impedeix dormir de manera plaent.

Una vegada resolt l'enigma de la importància del sopar, anem a veure què aliments estan prohibits per sopar a causa de la seva alta càrrega energètica o a la sensació de pesadezque provoquen.

6 aliments que no has d'inclure al sopar

Malgrat que és important sopar abans d'anar a dormir, existeixen aliments que més que ajudar el que fan es entorpir el descans a causa de la dificultat de l'organisme per digerir-los o metabolitzar els seus components.

La majoria són aliments amb elevades quantitats de greixos o hidrats de carboni, així com amb alt potencial per generar flatulències i gasos. A continuació descriurem alguns dels més representatius.

 

1. Espaguetis, pa o patates

Els espaguetis o el pa són alguns dels aliments que més hidrats de carboni contenen, en concret unes 400 calories per 100 grams de producte.

Els hidrats de carboni són molt necessaris pel funcionament òptim de l'organisme durant el dia, però a la nit la nostra activitat i el nostre metabolisme disminueixen, per la qual cosa l'excés de calories es transforma en greix que s'acumula en el cos.

No obstant això, acompanyar un plat de peix blanc juntament amb uns 25 grams de pasta o pa integral és un sopar ideal per a l'organisme: no oblidem que cremem calories de manera constant pel qual sopar molt poc també pot ser perjudicial.

2. Embotits

Els embotits són carns processades que contenen una gran quantitat de sal i de vegades també de greix, la qual cosa els converteix en aliments molt energètics i de difícil digestió, sobretot aquells que porten picant.

A més, el valor nutricional dels embotits és relativament baix. A causa d'això i a la gran quantitat de greixos que contenen, no estan recomanats com a aliments per a un sopar saludable.

3. Cereals o galetes amb llet

Qui no ha decidit sopar en infinitat d'ocasions un bol de cereals integrals amb llet pensant que aquest seria un sopar baix en calories? Doncs error! Els cereals són aliments molt rics en carbohidrats, per la qual cosa contenen moltes calories, més de les quals hauríem de consumir abans d'anar a dormir.

Així, que malgrat ser sopars ràpids i aparentment lleugeres, no són massa nutritives per si soles, de manera que no les recomanem.

4. Fruites

De la mateixa manera que amb els cereals, caure en el parany de sopar solament fruita a la nit pensant que d'aquesta manera aconseguirem baixar de pes és un error que moltes persones cometen. Les fruites són molt riques en fructosa, un sucre que si no és cremat s'emmagatzema en l'organisme en forma de greix.

D'aquesta manera, el consum exclusiu de fruita a la nit priva a l'organisme d'altres nutrients necessaris com les proteïnes, a més d'aportar massa sucres. No obstant això, complementar un sopar saludable de pollastre a la planxa amb una fruita pot ser recomanable per la gran quantitat de vitamines que contenen.

5. Carns vermelles

Les carns vermelles com la carn de vedella o de poltre contenen grans quantitats de greixos i són difícils de digerir, per la qual cosa no estan recomanades a la nit, malgrat que el seu nivell calòric no sigui excessivament elevat. A més la seva correcta digestió suposarà un esforç extra, una cosa gens positiva per un descans adequat.

Consumir carns blanques com la de pollastre o la de gall dindi, així com pescats com el lluç o el llenguado, és ideal per a un sopar saludable que fomenti el descans i fins i tot afavoreixi la pèrdua de pes en el cas de necessitar desfer-se d'aquests quilos de més.

6. Pizza

Evidentment, i malgrat ser una de les més recurrents entre grups d'amics, la pizza és un sopar prohibit pel seu alt contingut en hidrats de carboni (en la massa) i la seva gran quantitat de greixos i olis (en el formatge o el bacon, per exemple). És per això que, si el nostre objectiu és mantenir el pes o tenir un aspecte cuidat, sopar pizza no és gens positiu.

No obstant això, si et consideres una aficionada de les pizzes, existeixen alternatives més saludables, com les “fajipizzas” o les pizzes fit, que s'elaboren de forma casolana i que contenen ingredients baixos en calories, evitant així les elevades quantitats de formatge i de greixos poc saludables pròpies de la pizza tradicional.


Comentaris

envia el comentari