Micro de TV3

Les sorprenents conseqüències de la vaga de TV3

Les audiències de TV3 es mantenen tot i la vaga durant el TN

Les dues assemblees del comitè d'empresa de la Televisió de Catalunya (TV3) van aprovar dijous de la setmana passada una sèrie d'aturades per tal d'exigir millores laborals.

  

Les aturades han començat aquest dijous i s'allargaran fins al 18 de desembre. La seva materialització serà en aturades de fins a quinze minuts en programes com 'Polònia', o les diferents edicions dels telenotícies. Ahir al vespre es va produir la primera important al TN Vespre, en un horari d'audiència crucial per la cadena. A les 21.00 en lloc de sortir Toni Cruanyes, TV3 va emetre videoclips, a conseqüència de la vaga, on els treballadors lluiten pels seus drets laborals.

Impactants dades d'audiència

Sorprenentment, aquesta aturada no va afectar l'audiència, ja que l'espai de videoclips va liderar la seva franja amb 407 mil espectadors, que es van quedar mirant l'espai musical. Els espectadors van ser fidels a la cadena i van decidir mantenir TV3 en lloc de canviar. De moment la vaga només ha afectat els TN però els pròxims dies podria afectar altres programes com Està passant, Planta baixa, Els matins o Polònia.

  

Els treballadors de la televisió pública de Catalunya pretenen amb aquestes aturades aconseguir una sèrie de millores laborals com la recuperació de 35 hores al conveni, el pla renovació de plantilla amb jubilacions parcials i contractes de relleu, substitucions i contractes per a pics de feina, així com una solució per als més de 80 indefinits no fixos.

També et pot interessar...