IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Sospiten que la mort d'Ignacio Echeverría va ser provocada pel «foc amic» de la intervenció policial

L'autòpsia al cadàver es practicarà aquest divendres i després començaran tots els tràmits per repatriar el cos

Ignacio Echeverría va morir en fer front als terroristes | Cedida

La família d'Ignacio Echeverría es troba en un jutjat forense de Londres esperant saber de forma oficial com va morir, encara que tenen la sospita que va ser abatut pel «foc amic» de la intervenció policial que es va dur a terme en el mercat de Borough, tal com explica 'La Voz de Galicia'. Les mateixes fonts pròximes a la família no critiquen durament aquesta possible causa de la mort, ja que entenen la confusió que regnava en aquest lloc i en aquest moment durant els fets. Critiquen que la policia britànica i l'equip forense no els hagin facilitat totes les dades del mort i culpen d'aquesta estranya situació al Govern del país perquè l'aclariment definitiu pot influir en les eleccions que avui se celebren en aquest país.

Els familiars han sabut avui que el cadàver no podrà ser repatriat a l'Estat espanyol fins dimarts que ve, cosa que ha provocat queixes de la seva germana Anna. «Volíem endur-nos-el al nostre país aquest divendres» ha explicat en una visita a Londres amb el jutge forense molt prop del lloc de l'atemptat. Visiblement emocionat i acompanyat d'altres familiars, Enrique Echeverría, germà d'Ignacio, ha volgut agrair de nou el suport rebut durant aquests dies de tant patiment.

L'autòpsia al cadàver es practicarà aquest divendres i després començaran tots els tràmits per repatriar el cos, segons ha explicat el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido. «Desplegarem tota la nostra habilitat i capacitat per poder convèncer que com més ràpid ho puguem fer, millor estarem atenent les víctimes d'un atac terrorista. A més, procurarem fer-ho ràpidament perquè acabi com més aviat millor aquest malson», ha explicat Zoido. Cal destacar que la família d'Ignacio podrà veure el seu cos després de confirmar-se aquest dimecres la mort del gallec en l'atac realitzat pels terroristes a Londres.

Per la seva part, la Policia Metropolitana de Londres (MET) ha negat que Ignacio Echevarría hagi mort per un tir d'algun policia durant l'atemptat terrorista. La MET «no reconeix» que cap membre del públic fos ferit per un policia de Londres. En canvi, sí admeten que va haver-hi un home que va ser ferit, però de forma superficial i no va morir. A més, el portaveu de la MET ha insistit en què «el motiu de la mort l'ha d'establir el forense». De moment això encara no ha passat, però el que està clar és que Ignacio va morir per defensar una dona d'un dels terroristes que van causar 8 morts i 48 ferits, i s'ha convertit en un autèntic heroi per a molta gent. Les xarxes socials s'hi han fet ressò: 


Comentaris

envia el comentari