T'ENCANTA SÁLVAME?

Uneix-te al nou grup de Facebook per a comentar, cotillejar i disfrutar amb Sálvame. CLICA AQUÍ, t'encantarà!

URGENT

Cancel·len vols a l'Aeroport del Prat pel coronavirus

Spanish Twerk Team, el grup de ball que vol trencar amb els estereotips

Reivindiquen el ‘twerk’ com un ball i no com una provocació sexual i masclista

 

El ‘twerk’ és la nova moda en el món del ball. No obstant això, existixen molts prejudicis sobre ell i està qualificat com un ball que les noies utilitzen per a provocar als homes. ‘El Español’, ha volgut desmentir estes afirmacions amb un reportatge a Spanish Twerk Team, un grup de ball sevillà que vol trencar amb els estigmes d'aquest tipus de ball. «Masclista? Sí, hi ha qui ho pensa, però no ho és. Ballo per a sentir-me segura de mi mateixa, per a augmentar el control del meu cos i no per a seduir als homes», explica Nadia, una de les seves integrants.

Per a fer aquest tipus de ball és necessari tenir una gran forma física i fer un entrenament molt dur. «Ens fem fortes ballant ‘twerk’», reivindica Isabel Botello, ideòloga i directora del grup. Tot i ser catalogat com un ball de noies, el seu origen és completament diferent: «Ve d'Àfrica, i allà el ballen homes i dones, però quan va arribar als Estats Units va passar a ser un ball de noies».

 

Aquest ball rep moltes crítiques, moltes d'elles superant els límits tal com explica Isabel Botello: «Sabem que ens exposem a elles, però hi ha límits. Hi ha qui ens diu que el ‘twerk’ no és un ball i ho respectem; però el que no es pot consentir és que ens diguen que ballem per provocar als homes o llegir comentaris dient-nos que si ballem això després no ens queixem si ens violen. Aquí està el reflex que el ‘twerk’ no és masclista. Els masclistes són els que veuen amb aquests ulls el ball».

A més de ser qualificat com a provocatiu per ser un ball de moviments pèlvics, també és molt criticat per la seva estètica, caracteritzada per ‘shorts’ i amplis escots: «Què té de dolent un grup de dones que estan segures de si mateixes i s'ho passen bé ballant i volent mostrar el seu cos? Sóc més feminista si ballo ‘twerk’ amb un vestit jaqueta? Les dones tenim corbes, cul i pits i no he de tapar-me'ls per a ser més feminista o voler-me més a mi mateixa. O per a fer-me respectar. Però clar, la gent es queda amb això de moure el cul; i cul tenim tots, però el de la dona té aquesta connotació sexual», explica indignada María Roldán a ‘El Español’.