SportsVest, que portava 1.800 estudiants britànics a Lloret de Mar, suspèn part de la seva activitat

Els veïns es queixaven de comportaments incívics dels joves i l'ajuntament ha denunciat que és un esdeveniment turístic que no encaixa amb la política municipal

Imatge d'estudiants britànics de l'SportsVest a Lloret de Mar | SportsVest

Els organitzadors d'SportVest han decidit cancel•lar part de l'activitat. La previsió era portar durant el mes d'abril fins a 1.800 estudiants britànics que compaginen la pràctica de l'esport amb l'oci nocturn. Havien de venir en tres tongades de l'1 al 23 d'abril però l'organització de l'esdeveniment ha decidit cancel·lar l'última operativa. Des del consistori han fet pressió i s'han reunit nombroses vegades amb l'organització per recordar-li que cal complir les ordenances de civisme i també per comunicar-li que és una activitat que no està en la línia del turisme que vol Lloret de Mar. Després d'aquestes reunions, l'organització ha renunciat a portar els darrers estudiants a Lloret, que havien d'arribar el 17 d'abril. Aquest mateix dimecres, l'alcalde, Jaume Dulsat, ha enviat una carta als promotors privats de l'SportsVest per insistir en el fet que no volen que tornin. L'esdeveniment s'ha fet a Lloret des del seu naixement, fa 15 anys.

L'SportsVest és una activitat que, sota la bandera de l'esport, porta centenars d'estudiants britànics a Lloret de Mar que omplen de nit les discoteques i bars. De fet, al web de l'esdeveniment s'inclou informació de les activitats esportives però es dedica bona part de la informació a detallar l'oferta d'oci nocturn exclusiva per als participants. La policia ha recollit algunes queixes de veïns per comportaments incívics dels joves estudiants i des de l'ajuntament fa temps que treballen per evitar que la iniciativa, que és 100% privada, torni al municipi. Des del consistori han mantingut diverses reunions amb l'organització per comunicar-li que seran ferms en l'aplicació de les ordenances de civisme i també per explicar-los que és un esdeveniment turístic que no encaixa amb la política municipal.


Aquestes reunions, on també hi ha participat la Policia Local, han tingut el seu efecte. Fa unes setmanes, l'organització ha confirmat a l'ajuntament que no portarà tots els estudiants que tenia previstos. Des del consistori, ho atribueixen a les pressions que els han fet. De fet, aquest mateix dimecres l'alcalde, Jaume Dulsat, ha signat una carta que enviarà als promotors. En l'escrit, s'insisteix que l'SportsVest és una activitat que no va en la línia de la política turística del municipi. Des del naixement de l'activitat, sempre s'ha fet a Lloret de Mar i serà l'organitzador qui tindrà l'última paraula. Des de l'ajuntament els han comunicat que no volen que tornin.


Comentaris

envia el comentari